Straší nebo varují právem? Haló noviny i Blesk se děsí zdražování

19.02.2011 15:07

Rána pro peněženky lidí! Koaliční důchodová reforma je nepřijatelná! Vláda ničí lidi, hospodářství i kulturu. Velmi podobnou rétoriku mají sobotní Blesk a Haló noviny. Oba deníky přináší výčet negativ zvýšení DPH. Straší nebo varují právem?

Straší nebo varují právem? Haló noviny i Blesk se děsí zdražování

Voda, teplo, jídlo...Už zase se budeme muset uskromnit, začíná v Blesku článek o zvýšení a sjednocení DPH na dvacet procent. Nová důchodová reforma umožní, že místo do penzijního systému bude možné si část mzdy vyvádět přímo do soukromého fondu.

Vláda chce na tento projekt získat peníze právě zvýšením DPH na dvacet procent. Podle analytiků vyjde každého Čecha zvýšení daní na 250 až 300 korun měsíčně. "Chudým se sebere a bohatším přidá. To naprosto odmítáme," řekl šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka Blesku a dodal, že jeho strana se bude co nejvíce snažit tento návrh zablokovat. Samotný deník hovoří o "podivné reformě".

Psali jsme:
Milovník zabíjaček Zeman podpořil Bártu. Daň na maso? Proč ne
Nečas je spokojen. Reforma hotová, smysl vlády obhájen

Proč je zelenina zvýhodněná a ovoce ne?

Blesk také zdůrazňuje, že vláda potřebuje na reformu 26 miliard korun. Plánovaný zvýšením ale získá 58 miliard, tvrdí nejčtenější deník v zemi. Podle Unie vydavatelů si totiž deník, který vydává Ringier Axel Springer, každý den přečte milion a půl Čechů a má tak významný vliv na utváření veřejného mínění.

Blesk se pohoršuje nad tím, proč některé potraviny mají výjimku a jiné ne. Proč vláda některé zboží diskriminuje a jiné ne? Jako příklad uvádí Ovocnářskou unii, která se začala bouřit, protože ovoce podraží, ale zelenina nikoliv.

Proč kuře podraží a ryba ne? Tuto záhadu dokázal v pátek rozluštit ministr dopravy Vít Bárta, který oznámil, že jeho strana Věci veřejné prosadila vyjmutí některých potravin. "Argumentem pro to, že jsme ze všech oblastí prosadili právě tyto potraviny je i to, že jsme otylí a tyto potraviny jsou základem pro dobré zdraví," vysvětlil Bárta s tím, že Česi jsou nejtlustším národem v Evropě.

Více: Zdraží maso, libuje si Bárta. Musíme hubnout, jsme tlustý národ

Haló noviny vyzývají k probuzení

Komunistické Haló noviny považují zvýšení DPH za dotace pro podnikání penzijních fondů a nesouhlasí s tím. Vyzývají také k tomu, aby se lidé probudili, například jako Ovocná unie, která se chce proti opatřením bránit.

Jediným výsledkem podle novin bude drahota a nejistá penze. Haló noviny také varují, že penze uložené u bank, kampeliček i stavebních spořitelen jsou ze zákona pojištěné. V případě krachu je tedy lidé dostanou zpět, zatímco penzijní fondy bezpečné nejsou, protože za ně stát neručí.

V podobném duchu hovořili i odborářští bossové po sobotním jednání. Jaroslav Zavadil, předseda ČMKOS, dokonce hovořil o loupeži a vládu s ministrem financí Miroslavem Kalouskem přirovnal k Alibabovi a čtyřiceti loupežníkům.

Související:
Bulvár se vysmál Engelovi. Šéfvyděrač má, co chtěl. Rath se obává
Katastrofa, shodly se nad důchodovou reformou ODS s ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…