Vláda se chová jako Alibaba a 40 loupežníků, bouří odborový boss

19.02.2011 22:09

V sobotu uspořádala ČMKOS protestní shromáždění proti reformám ve zdravotnictví a kvůli důchodové reformě. Předseda odborových svazů Jaroslav Zavadil mimo jiné prohlásil, že se vláda chová jako Alibaba a čtyřicet loupežníků. Odbory mají odpor k reformám a chtěly by se podílet na jejich úpravách.

Vláda se chová jako Alibaba a 40 loupežníků, bouří odborový boss

Shromáždění svolané ČMKOS se zúčastnilo zhruba 1200 zástupců. Jednali zejména o důchodové a zdravotnické reformě.

Odbory se chtějí zapojit do úprav reforem

„Je zásadní odpor k tomu, aby se reformy nechaly volně procházet legislativním procesem. ČMKOS také spouští masivní kampaň vůči veřejnosti. Chceme získat veřejnost na naši stranu," prohlásil na sobotním brífinku bojovně Jaroslav Zavadil.

OBRAZEM Odboráři: Jsou to zloději

Kampaň začala právě jeho sobotním vystoupením před novináři a dále bude pokračovat různými mediálními vstupy. Odbory chtějí využívat i sociální sítě a především Facebook.

Dále čtěte:

Straší nebo varují právem? Haló noviny i Blesk se děsí zdražování
Milovník zabíjaček Zeman podpořil Bártu. Daň na maso? Proč ne
Zdraží maso, libuje si Bárta. Musíme hubnout, jsme tlustý národ
Nečas je spokojen. Reforma hotová, smysl vlády obhájen

Kampaň na Facebooku zbaví lidi neznalosti

"Každý z nás trpí určitým stupněm hlouposti. Lidé nemůžou vědět všechno. Chceme lidem vysvětlit, proč máme takové požadavky. Tím se zbaví toho prvního stupně hlouposti," vysvětlil Zavadil. A s vervou dodal: "Vláda se chová jako Alibaba a čtyřicet loupežníků."

Proti DPH. Zaplatí to obyčejný občan

Šéf odborového svazu strojírenského průmyslu KOVO Josef Středula oznámil, že odbory jsou proti zvýšení DPH. Za zvýšením vidí snahu vyvést mimořádné množství prostředků soukromým penzijním společnostem.

„Myslíme si, že vláda neříká pravdu o tom, jaké budou dopady pro obyčejné lidi. Lidé začnou šetřit a nebudou utrácet, takže zpomalí nebo zastaví ekonomiku. Vláda by měla přehodnotit opatření a měla by je zastavit. Měl by se najít někdo takový, kdo by zavelel k ústupu od šílených představ vlády, " tvrdí Středula.

Je to Julínkova reforma přes kopírák

Také Dagmar Žitníková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče, je proti reformám ve zdravotnictví. Reforma je prý zcela okopírovaná od návrhu bývalého ministra ODS Tomáše Julínka.

"Dnes je to tak, že by lidé měli ten pořádek zaplatit. Na přímých platbách nebo na připojištění by se do zdravotnictví mělo dostat 15 miliard," oznámila Žitníková. Podle ní by byl součet povinných plateb neúnosný pro obyčejného člověka.

Být lékaři, podám výpovědi znovu

Zavadil se také vrátil k protestní akci lékařů: „Včera jsem se dozvěděl, že by Martin Engel nemusel být přijat zpátky. Já být lékaři, tak výpovědi znovu podám. Na hrubý pytel hrubá záplata. Mně to připadá, že tato vláda je hluchá a slepá."

TÉMA exodus lékařů

Související:

Tisíce odborářů zamířily do Prahy. Nelíbí se jim reformy 

PR agentury mohou v protestech pomoci. Noviny naplní určitě 

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…