Místo po Engelovi nevezmu, překvapila lékařka

19.02.2011 17:13

Spor o místo pro předsedu Lékařského odbororvého klubu Martina Engela dostal nečekanou dynamiku. Lékařka, která měla na post rentgenologa ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady nastoupit, si to rozmyslela. Důvodem má být vypjatá nálada mezi lékaři. Informaci přinesl server iDnes.cz.

Místo po Engelovi nevezmu, překvapila lékařka

"Už jen to, že se na místo po Engelovi přihlásila, bylo některými lidmi vnímáno velmi negativně,"  řekl serveru iDNES.cz Martin Mašek z radiologické společnosti. S lékařkou pracoval v nemocnici Na Bulovce.

Psali jsme:
Bulvár se vysmál Engelovi. Šéfvyděrač má, co chtěl. Rath se obává
Sledujeme Téma Exodus lékařů

Kolegové ji kritizovali

Pokud lékařka nenastoupí, nebude to pro nemocnici velký problém. Podle ředitele Marka Zemana nastala kritická situace, a proto rozpracovali více smluvních vztahů. Rentgen je podle něj důležitá součást lékařské péče.  O rozhodnutí lékařky zatím nic neví.

"Nevím, jestli se dotyčná lékařka rozhodla místo odmítnout. Nevím ani jak se jmenuje. Je ale možné, že se rozhodla nenastoupit," řekl Zeman serveru. Dodal ale, že to není žádný problém. "Na to místo jsme rozpracovali dva smluvní vztahy. Byli jsme v kritické situaci, rentgen je důležitý, proto jsme podali víc inzerátů."

Oficiální stránky lékařů neinformují

Na oficiálních webových stránkách výzvy Děkujeme, odcházíme se v posledních aktualitách nachází zpráva o tom, že vedení Lékařského odborového svazu přijalo od delegátů mandát k přijetí memoranda předloženého na jednání vlády s lékařskými odbory v pondělí 14. února.

Ve zprávě se připomíná „nesmyslné taktizování" vlády, tedy požadavek, že lékaři nejdříve odvolají své výpovědi, než dojde ke schválení memoranda. Vláda nebudí u lékařů důvěru, takže jsou připraveni zopakovat protestní akci při náznaku nějakého úhybného manévru.

Lékařský odborový klub přitom vyzval lékaře, aby zatím nestahovali výpovědi. Mají tak vyjádřit solidaritu s předsedou LOK Martinem Engelem, kterého nemůže přijmout zpět pražská vinohradská nemocnice, protože jeho místo obsadil už jiný lékař.

Na Facebooku se živě diskutuje

Na facebookovské stránce akce Děkujeme, odcházíme zatím lékaři a další lidé živě diskutují a polemizují nad nastalou situací. Objevují se názory: „Pokud ho lékaři nepodpoří, Engel bude muset odejít a dál nic hlídat nebude. A kdo do toho půjde za něj, když uvidí, že ho nikdo nepodpoří?"

„Stydím se za všechny kolegy, kteří se hlásili na místa uvolněná po lékařích, co dali výpověď! I když už byl výsledek této akce slabý, tak alespoň ukázal charaktery a morálku jednotlivých lékařů," píše jiný uživatel.

Engel má velkou podporu svých kolegů. Ostatní lidé pokračování akce neschvalují a přidávají na facebookové stránky i ostré komentáře a výhrůžky lékařům.

Související:
Nedostal zpět práci na příkaz pražské ODS? Engel zešílel, zuří Šťastný 
Engela bych vzal zpátky, říká Heger. U Kubka váhá 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…