Zloděj označuje za zloděje zloděje. Diváci se těší na Moravce

20.02.2011 9:16

"Jen jim zatopte, Václave!" Diváci se viditelně těší na nedělní otázky Václava Moravce. Možná i víc než na jiné díly, v tom nedělním totiž promluví ministr financí Miroslav Kalousek. A výraznou osobnost, jakou on bezesporu je, obvykle miluje a nenávidí spousta lidí.

Zloděj označuje za zloděje zloděje. Diváci se těší na Moravce

"Ministerstvo financí tvrdí, že není zřejmé, co stát získal asi za polovinu plateb firmě PROMOPRO při českém předsednictví EU. Část peněz zhruba z půl miliardy korun prý směřovala na podezřelé účty v Rakousku. Na kontech je kvůli tomu zablokováno necelých 135 milionů korun. Hostem nedělních Otázek bude ministr financí Miroslav Kalousek," píše se na oficiálním facebookovém profilu pořadu.

"Kalousek zase přijde arogantně lhát lidem přímo do ksichtu?" podivil se jeden z diskutujících. A ostatní příznivci ho ihned následovali. "Zatopte jim, Václave," vybídli moderátora.

A jako vždy neváhali sáhnout ke kritice, k ironii i k urážkám. "Jsem neschopný a hloupý. Jsem ideální kandidát do vlády. Kde se mám hlásit?" ironizoval například Václav. "Jestli v tom má Vondra prsty, mrzí mě to, protože jsem mu věřil. Ale Kalousek patří pod zámek tak jako tak," přidal se Martin.

Zloděj označuje za zloděje zloděje

Jedni fandí Vondrovi, druzí Kalouskovi. Ale většina nemusí očividně ani jednoho. "Sašovi přeju jen to nejhorší za to arogantní chování vůuči vojákům, akorát mne rozčiluje, že zloděj označuje za zloděje zloděje, že pane Kalousek?" poznamenal uživatel, podle fotky zřejmě voják.

Někteří z diskutujících navrhovali, na co by se mohl moderátor Kalouska zeptat, zároveň ale pochybovali, že se tak skutečně stane.

Dotazy byly totiž často nepříjemné a obecně panoval mezi diskutujícími souhlas - Moravec si z nich, prý koneckonců jako vždy, stejně nic nevezme.

"Doufám, že se konečně dočkáme otázek na tělo a ne jen tradičního pochlebování a nahrávek na smeč, protože v podobném duchu se poslední návštěvy Kalouska u Moravce nesly," napsal Petr.

"Hlavně si pane experte a diamante ČT nastudujte všechny věci a souvislosti okolo "aféry" předsednictví, aby jste zase neblábolil povrchní kydy," poznamenal uživatel Fanda, za což si od Moravcova asistenta Oscara Nováka vysloužil poděkování za konstruktivní kritiku.

Zda bude diskuse konstruktivní nebo půjde jen o "tradiční pochlebování", diskutující teprve uvidí. Navzdory kritice a znechucení si totiž zřejmě všichni televize zapnou - a to i přes tvrzení premiéra Petra Nečase, že slušní lidé v neděli v poledne místo Otázek Václava Moravce obědvají. Jak totiž poznamenala Šárka Korunková: "Na ty Kalouskovy slinty si počkám!"

Vše o tématu: kauza Vondra

Čtěte také o minulých OVM:

Moravec míří mezi Romy. Do Bydžova vezme i Johna

Proti všem. Moravec zahájil Otázky á la Jirásek

Sledujeme pořady: Václava Moravce

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…