Vítek má plán, jak na Sazce vydělat. Nemá od ní ale ani korunu

21.02.2011 13:19

Podnikatel Radovan Vítek má s loterijní společností Sazka velké plány. Mezi ty patří i to, jak ještě více zbohatnout. O jejím případném prodeji tak vůbec neuvažuje.

Vítek má plán, jak na Sazce vydělat. Nemá od ní ale ani korunu

Kauza kolem loterijní společnosti Sazka má další zajímavý vývoj. Městský soud v Praze do ní totiž poslal předběžného správce, který bude hlídat její majetek i účetnictví, ale také dlouholetého šéfa Aleše Hušáka.

Insolvenční řízení sázkařské společnosti přitom začalo už 17. ledna na návrh největšího věřitele Sazky, miliardáře a realitního magnáta Radovana Vítka. Ten nyní popsal, proč chce Sazku získat. Svůj cíl myslí skutečně vážně - v pátek nabídl jejím majitelům za 100 procent akcií celou miliardu korun.

Více o kauze Sazka ZDE

A nyní popisuje, jakými cestami chce Sazku "uzdravit." "Teoreticky připadají v úvahu dva způsoby, jak dostat Sazku z potíží: reorganizace řízená věřiteli, nebo reorganizace řízená dlužníkem, tedy Sazkou. Usiluji o první způsob. Víte co: tak jako tak, věřitelé odepíšou polovinu svých pohledávek. To je už teď jasné," popsal v rozhovoru pro server Aktuálně.cz. V něm ale uvedl, že žádné dlouholeté plány se společností nemá.

O tom, kolik mu Sazka dluží, však jasno má. "Něco mezi dvěma a půl a třemi miliardami," prohlásil v rozhovoru pro server. Dosud prý od společnosti přitom nedostal ani korunu.

Vítek Sazku neprodá. Určitě

Pokud ale Vítek dosáhne svého cíle a společnost Sazka získá, rozhodně ji prý nehodlá prodat. Tím méně společnosti Penta. "To bych určitě neprodal," řekl rezolutně pro server Aktuálně.cz. 

Vítek přitom tažení proti poměrům v Sazce zahájil už před více než dvěma měsíci, kdy začal skupovat její závazky. Nejprve od Raiffeisenbank, poté od Komerční banky i J&T Banky.  Dosáhly tak hodnoty asi 1,5 miliardy korun.

Z dluhů, které vůči němu Sazka má, podle podnikatele nabíhají sankční úroky ve výši 30 procent ročně. Kromě toho má Vítek ovládat ještě dluhopisy Sazky za 50 milionů eur.

Více čtěte:

  • Sazka zachráněna: Pomůže jí Penta a E- Invest
  • Sazka se topí v dluzích. Její šéf ale bere 30 milionů ročně
  • Sazka je na mně závislá, tvrdí Vítek
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

    Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

    Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…