Šťastný stále zuří: Skáčeme, jak píská Kubek, Engel a Voleman

21.02.2011 19:18

Ač memorandem, které vláda a zástupci lékařských odborů podepsali minulý čtvrtek, spěje protestní kampaň lékařů zřejmě ke zdárnému konci, mezi zástupci lékařů a některými politiky to stále vře.

Šťastný stále zuří: Skáčeme, jak píská Kubek, Engel a Voleman

Důkazem toho jsou například verbální spory ředitele České lékařské komory Milana Kubka a poslance a šéfa pražské ODS Borise Šťastného. Toho Kubek dlouhodobě kritizoval kvůli údajnému maření snahy o vznik dohody mezi vládou a lékaři. Ani poté, co obě strany došly ke konsenzu, však Šťastného nevzal na milost.

Šťastný? No comment, rozčiluje se Kubek

"To, co v Praze provádí pan Šťastný, ty Šťastného manévry, k tomu nemám komentář," kritizoval občanského demokrata v České televizi. Kubkovi se nelíbil zejména víkendový postup zástupců metropole, kteří kvůli hrozbě, že lékaři své výpovědi v důsledku kauzy kolem šéfa LOK Martina Engela nestáhnou, svolali krizový štáb.


Podle Kubka šéf pražské ODS a další zástupci vedení města svými kroky pouze demonstrovali svou sílu a snažili se narušit vzniklé dohody.

Občanský demokrat ale s Kubkovými názory ostře nesouhlasí. "Chtěli jsme pouze zabránit absolutní katastrofě, která reálně hrozila. Pan Kubek se nám nemůže divit," okomentoval Šťastný pro ParlamentníListy.cz obvinění prezidenta ČLK.

Vedení Prahy v otroctví?

Záhy si také postěžoval, že on i další jsou de facto loutkami vedení lékařských odborů. "Jsme oběti, můžeme jen skákat tak, jak pískají pánové Kubek, Engel a Voleman," postěžoval si šéf pražské ODS.

K tématu: Vracíme se, říká lékař. Tomu pánovi z ODS radost neuděláme


Ten víkendový postup vedení Prahy obhajuje zejména v souvislosti s odpovědností za lidské životy. Pokud by totiž podle něho lékaři skutečně své výpovědi nestáhli, ohrozili by zdraví tisíců lidí. "Nechtěli jsme se chovat nezodpovědně, na rozdíl od pana Kubka a dalších odborových předáků," sdělil dále ParlamentnímListům.cz Šťastný.

Šéf ČLK Milan Kubek ani hlava LOK Martin Engel zatím na dotaz redakce ohledně Šťastného vysvětlení nereagovali.

Problémy kolem Engela

V rámci protestní kampaně Děkujeme, odcházíme bojovali lékaři několik měsíců za lepší finanční i obecně pracovní podmínky. Poté, co zástupci lékařských odborů ve čtvrtek podepsali s šéfem resortu zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09) memorandum, začali hromadně stahovat své výpovědi.

Kvůli tomu, že vinohradská nemocnice ale odmítá přijmout zpět šéfa LOK Martina Engela však hrozilo, že řada pražských lékařů své výpovědi nestáhne.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …