Zastrašovaná radní z ODS: Někdo si hraje a různě to zkouší

22.02.2011 9:42

Autor výhružek zaútočil primátorovi Bohuslavu Svobodovi na dveře od bytu. Zastrašovaná radní Aleksandra Udženija (ODS) říká, že ona má majetek v pořádku. Zatím.

Zastrašovaná radní z ODS: Někdo si hraje a různě to zkouší

Zničené zámky na dveřích od bytu ani probodnuté pneumatiky u auta pražská radní ODS Aleksandra Udženija nemá. Ačkoli serveru ParlamentníListy.cz k této informaci s nadsázkou dodala: „zatím".

Už měsíc ji někdo - podobně jako primátora Bohuslava Svobodu (ODS) - zastrašuje v textových zprávách. Svobodovi ovšem autor výhružek také zaútočil na majetek.

„Někdo si hraje, to je evidentní a zkouší to všemi možnými způsoby. Dál než k sms to u mě zatím nedošlo. U mě ani ty zprávy zas nejsou tak výhružné jako u pana primátora," řekla radní redakci.

Svoboda je pod tlakem déle než Udženija, výhružky ho stíhají od přelomu roku. "Hrajes si z vohnem! Ty pako blby! Mysli na kluka a zmiz dokud muzes!" cituje jednu z sms zdroj redakce.

Když se pak obsah těchto zpráv dostal koncem ledna do médií, tlak na Svobodu zesílil. Jak informovaly ParlamentníListy.cz, někdo mu zničil zámky na dveřích bytu a probodal pneumatiky u auta.

„U mě je ten tlak stále stejný. Nezaznamenala jsem, že by se něco vystupňovalo jako u pana primátora," řekla Udženija, které přišlo zhruba až patnáct sms ze stejného čísla, z něhož kdosi vyhrožuje primátorovi.

Jedná se přitom o profesionálně zaranžovaný systém. Neznámý pachatel připojí anonymní sim-kartu k počítači jen na pár minut. Nejde vystopovat, jak serveru ParlamentníListy.cz potvrdil primátorův tajemník Marek Hanč.

Tohle není google

Udženija si myslí, že pisatel je někdo hodně dobře znalý poměrů na magistrátu. Anebo je o nich hodně dobře informován. „Je to velmi chytře psané. Nemyslím si, že je to někdo, kdo si to vygoogleoval na internetu," říká radní o sms, jejichž znění ovšem kvůli probíhajícímu vyšetřování před médii tají.

Podle ověřených informací serveru ParlamentníListy.cz pracují kriminalisté se dvěma verzemi. Pachatelem výhružek je buď pomatenec, anebo jsou útoky organizované s určitým politickým cílem.

„Kdo by to mohl být, opravdu netuším. Kdybych nějaké podezření měla, první kdo by to věděl, by byla policie," dodala Udženiuja.

Ani Svoboda podle svých slov neví, kdo se za ataky skrývá. „Nevíme, kdo to dělá. Může to být nějaký blázen. Někdo z bývalého vedení města, někdo z nějaké firmy. Nevíme," sdělil primátor serveru ParlamentníListy.cz.

Podle informací redakce jsou Svoboda a Udženija jedinými oběťmi výhružek. „Kdyby se něco takového stalo naším kolegů z magistrátu, určitě by nám to řekli," dodala Udženija.

ČTĚTE TAKÉ:
Primátor Svoboda má zničené dveře od bytu. Výhrůžky se stupňují
Po Svobodovi už vyhrožují i Udženiji
Primátorovi někdo opakovaně vyhrožuje a propichuje mu gumy

Foto zdroj: Udzenija.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Černý

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…