Vondra se kvůli ProMoPru zpovídal v Ústí. Podpory moc neměl

23.02.2011 8:31

Ústecká odnož ODS, tedy domovské strany šéfa obrany Alexandra Vondry, v pondělí slyšela jeho vysvětlení kauzy kolem zakázky pro firmu ProMoPro. Příliš obměkčit se ale nedala.

Vondra se kvůli ProMoPru zpovídal v Ústí. Podpory moc neměl

Ač kauza kolem podivné zakázky pro firmu ProMoPro v době českého předsednictví EU trochu utichla, kolem šéfa obrany Alexandra Vondry (ODS), který za ni byl ze své pozice tehdejšího šéfa vládní sekce pro evropské předsednictví zodpovědný, je stále rušno.

SLEDUJEME Kauzu Vondra

Ze své role v kauze kolem ProMoPra se v pondělí zpovídal přímo ústecké odnoži ODS. "Od členů napříč regionem zazněly poměrně kritické hlasy na adresu pana ministra Vondry. Jednou z výtek bylo, že kauzu kolem své osoby dostatečně nevysvětluje," vysvětlil Právu předseda ODS v Ústeckém kraji Jan Kubata.

Vondra: Nebylo nic

Ten také uvedl, že Vondra před ústeckými občanskými demokraty popřel, že by nějaká kauza kolem ProMoPra vůbec byla.

Podle Kubaty se ministr obrany na pondělním jednání setkal ale spíše s neochotou souhlasit s jeho argumenty. Na krajském sněmu měl podporu pouze stranických organizací z Loun a Litoměřic.

Ve prospěch Vondry se vyjadřuje ale naopak pražská ODS. Ta se na svém pondělním jednání pro změnu ostře pustila do šéfa financí Miroslava Kalouska (TOP 09) a ředitele finančně-analytického útvaru jeho resortu Milana Cícera.

Může za to Kalousek

"Domnívám se, že postup pana ministra Kalouska a šéfa finančně-analytického útvaru byl jednoznačně nezákonný," zametla Vondrovu kauzu pod stůl pražská ODS, která ji přebila aférou jinou.

Kauzu kolem Alexandra Vondry rozvířil právě audit, který byl proveden na zadání ministra financí Kalouska. Ten zjistil, že suma, kterou za splnění zakázky firma ProMoPro získala, byla téměř desetkrát vyšší než ta, již měla původně slíbenou. Zakázka byla navíc zadána bez výběrového řízení.

Více čtěte:

Topolánek skončil kvůli svým řečem, Vondra se zatím drží

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…