Pane Kubku, pojďte získat respekt pro lékaře u národa, vyzval Šmucler

24.02.2011 9:07

Roman Šmucler, bývalý moderátor televize Nova a nyní majitel nemocnic, na stránkách Reflexu odmítl, že by stál za antikampaní k akci Děkujeme, odcházíme. Sám jsem přeci také lékař, ohradil se.

Pane Kubku, pojďte získat respekt pro lékaře u národa, vyzval Šmucler

Roman Šmucler, který je ředitelem firmy Asklepion Group, jež vlastní zdravotnická zařízení v Praze, Mariánských Lázních, v Karlových Varech a Jáchymově a zaměřuje se na estetickou medicínu, na stránkách týdeníku Reflex odmítl, že by stál za kampaní proti nemocničním doktorům.

Sledovali jsme téma Exodus lékařů
Byl jsi proti nám? Jsi bez práce, vyslechl si doktor. Solidarita je pryč

"Z televizního vysílání a z Hospodářských novin jsem se, vážený pane prezidente, dozvěděl z Vašich úst, že jsem vymyslel a řídil diskrediteční kampaň proti akci Děkujeme, odcházíme. Dokonce jsme se na to spojil se svou manželkou, ředitelkou vydavatelství Ringier Axel Springer. Pane kolego, kdybyste si alespoň zjistil nějaká fakta, než promluvíte k národu, nedělal byste si zbytečnou ostudu," vzkazuje v otevřeném dopisu Šmucler šéfovi lékařské komory Milanu Kubkovi.

Psali jsme: Kubek po bitvě: Za kampaní proti lékařům stál Šmucler

A dodává, že je rovněž lékař a doktory podporuje. "Také jsem spolumajitelem dvou nemocnic, ty dostanou přidáno na platy lékařů. Opět velmi dobrá zrpáva. U nás, v soukromém zařízení, kde nebyla jediná výpověď  v souvislosti s Vaší akcí, lékařům peníze dáme, ale - s dovolením - podle výkonu, zásluh a odvedené práce. Nikoli podle data narození," dodal Šmucler a vyzval prezidenta ČLK, aby pomohl "opět získat u národa respekt pro lékaře".

Spor Blesk vs. exodující lékaři

Hnusné a nefér? Bulvár vyděsil čtenáře smrtí novorozeňat 
Lékaři: Čelíme štvavé kampani. A žalovat nás může každý maniak 
Blesk z nás dělá teroristy, vzteká se Kubek 
Poslední pohlavek lékařům: Děti, které kvůli nim mohly umřít

Týdeník Reflex, stejně jako deníky Blesk a Aha, vydává společnost Ringier Axel Springer, ředitelkou společnosti je Libuše Šmuclerová.

"Žalovat pana Kubka za takovéto vyjádření nebudu, i když to není poprvé, co se do mě pustil v médiích. Ten první případ jsem se rozhodl řešit osobním dopisem se žádostí o omluvu. Pokud mě ale pan Kubek podezírá z toho, že jsem byl nějakým iniciátorem diskreditační kampaně v novinách, tak to jen svědčí o tom, že vůbec nemá představu, jak to v médiích chodí," reagoval na podezření Kubka pro ParlamentníListy.cz Šmucler.


Psali jsme:
Poslancův návrh: Vězení pro lékaře, který neošetří umírajícího
Lékař: Vracíme se, tomu pánovi z ODS radost neuděláme
Bulvár se vysmál Engelovi. Šéfvyděrač má, co chtěl. Rath se obává

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…