Sestry se mstí: Lékaři se již v práci nevyspí

25.02.2011 22:26

V rámci akce Děkujeme, odcházíme zvítězili lékaři. Vláda jim na rozdíl od zdravotních sester slíbila navýšení platů. A tak je čeká pomsta.

Sestry se mstí: Lékaři se již v práci nevyspí

I přesto, že lékaři svou protestní akcí Děkujeme, odcházíme dosáhli zvýšení platů, jejich pracovní podmínky jim znepříjemní zdravotní sestry, které podobné výhody nedosáhly.

Některé sestry tak nyní podle serveru iDNES.cz  údajně odmítají dělat práci za lékaře jako dosud. Lépe placení lékaři si podle nich svou práci mají dělat samy. Lékaři se na růstu platů dohodli s vládou - pokud by se tak nestalo, hrozily až čtyři tisíce českých doktorů výpověďmi.

Sledujeme téma Exodus lékařů

Oficiálně je sice podle vedení nemocnic vše v pořádku, podle zdrojů serveru se ale  mezi lékaři a sestrami v některých nemocnicích projevuje napětí i kvůli tomu, že se právě doktorům zvýší od března platy o pět až osm tisíc korun.

Například na jednom pracovišti intenzivní péče sestry dosud lékaře v noci k pacientům nebudily a jejich práci udělaly samy. Nyní to odmítly a lékaře v noci k pacientům poctivě budí. Mají prý pracovat adekvátně výši svých platů.

Lékaři chtěli vše pro sebe

Sestry se k vlně výpovědí nepřipojily, když ale ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) slíbil na růst platů letos dvě miliardy, Česká asociace sester požadovala výhody i pro sestry a další personál. Lékařské odbory se ale o benefity odmítly dělit. 

Kampaň Děkujeme, odcházíme vyvrcholila po devíti měsících koncem minulého týdne, kdy vláda a lékařské odbory podepsaly memorandum. To zajišťuje lékařům navýšení mezd o pět až osm tisíc měsíčně.

Problémy trvají. Třeba v IKEMu

Díky uzavřené dohodě začali lékaři hromadně stahovat výpovědi, které v rámci akce podali. V některých měsících však právě se znovupřijetím doktorů probíhají problémy. Třeba v pražském IKEMu.

Více čtěte:

Přednosta Pirk: Engel lže. Nemusíme přijmout všechny lékaře 

Doktoři v Hradišti stupňují požadavky. Ředitel povolil, má ale podmínku

Byl jsi proti nám? Jsi bez práce, vyslechl si doktor. Solidarita je pryč

Engel se naštval: Doktoři jsou na dlažbě a Haška to nezajímá

Lékaři odboráři se dostali na úroveň nádeníků, zoufá si Pirk

Foto: aorn.org

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…