Paroubek a Gross spolu: Nepříjemná pozornost

26.02.2011 12:13

REVUE Zatímco expředseda sociálních demokratů Jiří Paroubek přišel na premiéru nového českého muzikálu Kat Mydlář v doprovodu své ženy Petry a držel se o přestávkách hlavně společnosti rodiny Stanislava Grosse, Grossova rodina dnes schytala v bulváru pořádný díl kritiky. Mohlo za to jejich oblečení, které Blesk nazval "módou z Matějské".

Paroubek a Gross spolu: Nepříjemná pozornost

Protože oblečení manželů Paroubkových však nebylo co vytknout, zaměřil se druhý bulvární český deník na to, co ve stejném okamžiku dělala Paroubkova exmanželka. Paroubek, který je stále zajímavým objektem bulvárních médií, si na jejich zájem nestěžuje. Vadí mu spíše média "seriozní".

Stanislav Gross byl v letech 2004 až 2005 českým premiérem. V jeho vládě prvně zasedl coby ministr pro místní rozvoj dosavadní náměstek pražského primátora Jiří Paroubek. Po Grossově "bytové aféře" se na 13 měsíců stal premiérem právě on.

K tématu:
Gross: Paroubek je demokrat až do morku kostí
Gross: Sobotka ani Hašek nemají charisma. Nejsou jako Paroubek

Expremiér ve svetru po boku s "amatérským vampem"

Na představení, o kterém deník Blesk referoval, dorazil Gross ve sportovní bundě, košili bez kravaty a svetru. Jeho žena Šárka pak v modýlku, který jistě nebyl pořízen za pár stokorun, doplněném humpoláckými kozačkami. Ani on se na premiérové představení podle analytičky Františky Čížkové nehodil.

"Referenční osoby, jakými jsou politici, herci, musí počítat s tím, že budou pod drobnohledem veřejnosti. Udávají totiž určitý směr i příklad," sdělil ParlamentnímListům.cz odborník na etiketu Ladislav Špaček.

To, že si na premiéru Stanislav Gross neoblékl kravatu, by mu za zlé prý neměl. 
"Kravata se dnes odkládá, většinu večírků jde už absolvovat bez ní, stejně tak není nezbytná na představení lehčí múzy - tedy muzikálu. Ovšem přijít ve svetru a sportovní bundě na premiéru představení, je skutečně velký přestupek proti společenské etiketě. Lidé by si měli obecně všichni uvědomit, že i způsob oblékání ukazuje to, jaký kus sociální inteligence v sobě mají," shrnul pro ParlamentníListy.cz Špaček.

Čtěte také:

Paroubkovi etiketu ctí, ale...

Jiřímu a Petře Paroubkovým nikdo vyčíst nic ohledně etikety nemohl. Přesto neunikli ani oni pozornosti hlavně bulvárních médií. Zatímco Blesk je zachytil v přátelském rozhovoru s rodinou Grossových, AHA přinesl fotografii exmanželky Zuzany. Ta ve stejném dnu, co se konala slavnostní premiéra muzikálu,byla zastižena fotografem v Pařížské ulici, která je vyhlášená svým luxusním zbožím za ještě luxusnější ceny. Titulek: Paroubkovy ženy ve městě, expředsedu nemusel ČSSD potěšit. V poslední době přitom obrovský tlak médií, na který si dříve on i Petra Paroubková stěžovali, polevil.

"Možná vás překvapím, ale ani jeden z bulvárních deníků jsme nečetl. Musím říci, že více než bulváry mně vadí nepluralitní charakter takzvaných seriozních médii - jako je MF Dnes, Lidové noviny nebo Právo. To, co předvádějí a nabízejí, jsou smutná představení," okomentoval ParlamentnímListům.cz situaci Jiří Paroubek.

Více plurality na český mediální trh se podle svých dřívějších vyjádření snaží vnést sám poslanec Paroubek pomocí svého levicově laděného webu VašeVěc.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…