Klausová zahájila festival opery. Budoucnost té pražské je nejistá

27.02.2011 16:21

Ministr kultury Jiří Besser uvažuje o tom, že ze dvou pražských operních scén vytvoří jednu. Prozatím ale Státní opera Praha i operní scéna Národního divadla fungují. A v obou z nich mohou zájemci navštívit už 10. ročník operního festivalu.

Klausová zahájila festival opery. Budoucnost té pražské je nejistá

Ač je budoucnost Státní opery Praha a operní scény Národního divadla vzhledem k redukčním plánům ministra kultury Jiřího Bessera velmi nejasná, příznivci opery nezoufají.

V březnu budou v obou zmíněných budovách dokonce moci dopřát sluchu nejlepším dílům pražské i mimopražské operní scény. Metropole bude totiž hostit Festival hudebního divadla Opera 2011. Ten se bude konat už podesáté.

Klausová hlavně děkovala 

Jeho letošní ročník v sobotu zahájila manželka prezidenta republiky Livia Klausová. Ta u příležitosti zahájení akce  poděkovala organizátorům festivalu - Jednotě hudebního divadla.

"Soubory přijíždějí z Českých Budějovic, Brna, Liberce, Olomouce, Opavy, Ostravy, Plzně a Ústí nad Labem. Přeji všem hostům letošního festivalu krásné a nezapomenutelné zážitky,“ uvedla v sobotu Klausová.

Festival hudebního divadla Opera je jediná periodická přehlídka reprezentativních inscenací všech českých a moravských profesionálních operních souborů. Koná se od roku 1993 každý druhý rok na prestižních scénách metropole.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…