Český policista: Přes den honí zločince a večer přidává na stavbě?

02.03.2011 7:43

Policejní odboráři si na únorové schůzce s policejním prezidentem Petrem Lessym vyjednávali, jaké obory mohou vykonávat po večerech policisté, když jim vláda vzala mzdu zhruba o tři tisíce korun. A vyšlo jim, že profese jako řidič, dělník nebo skladník jsou pro ně nejméně závadné, čili nejvýhodnější. Lessy je ale proti.

Český policista: Přes den honí zločince a večer přidává na stavbě?

Řidič,dělník nebo skladník. Tyto profese by mohly prý rozšířit  okruh těch, které mohou podle zákona policisté vykonávat.

„Pan policejní prezident nám řekl, abychom přinesli návrh činností, které by podle nás mohli policisté vykonávat," řekl v této souvislosti Lidovým novinám (LN) Daniel Bláha z Nezávislého odborového svazu Policie ČR. A oni tak učinili.

Jenže samotný Lessy hovoří jinak. „Zatím si to dovedu jen těžko představit. Rozhodně by nesmělo dojít ke kolizi s prací policisty," zmínil k tomu Lessy.

Napsali jsme jako první:
John dává málo, bez melouchu nepřežiju. Policie jde podnikat

LN připomínají, že již loni psaly o tom, jak si běžně policisté přivydělávají. „Například kriminalista Marek z Moravskoslezského kraje popsal, jak přes den honí zločince, ve volnu pak načerno pracuje na stavbě...a stejně to vidí i policista z Prahy, který má na Policejním prezidiu na starosti ostrahu objektů. Když pracuje 24 hodin denně, má pak tři dny volna. V těch by rád svlékl uniformu a vydělával si jako řidič dodávky," popsal deník praxi.

Nápad odborů policie, aby si mohli policisté přivydělávat, se podle LN vůbec nelíbí poslanci  z ČSSD a šéfovi branně-bezpečnostního výboru sněmovny z ČSSD Františku Bublanovi. „Je to krok špatným směrem. Obávám se toho, aby si nakonec z policejní práce neudělali vedlejšák," svěřil se Bublan pro LN.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…