I Havel připojil podpis k petici kvůli knihám. Důvod? Zvýšení DPH u knih

02.03.2011 9:07

Václav Havel ve středu podepsal Výzvu na obranu knih, která pochází od Svazu českých knihkupců a nakladatelů. Ti výzvu dávají do souvislosti s hrozbou zvýšení DPH na knihy. Informuje o tom server novinky.cz.

I Havel připojil podpis k petici kvůli knihám. Důvod? Zvýšení DPH u knih

Podle nakladatele Michala Rybky počet podpisů pod výzvou roste každou hodinu, do středečního rána ji podepsalo přes 22 tisíc občanů.

Mezi stovkami nakladatelů, učitelů, spisovatelů, překladatelů, knihovníků, studentů a zástupci mnoha dalších profesí figurují podle novinek.cz i Eva Kantůrková, Zdeněk Svěrák, Petra Soukupová, Lucie Seifertová, Markéta Hejkalová, Benjamin Kuras, Olga Sommerová, Jiří Žáček, Petra Hůlová a další.

Návrh knihkupců a nakladatelů na vynětí knih z jednotné dvacetiprocentní sazby DPH podporuje přitom i nemálo politiků z řad koalice -  silného zastánce má například v šéfovi poslaneckého klubu TOP 09 Petrovi Gazdíkovi. Ten si totiž myslí, že Češi jsou stále hloupější a proto by měli více číst. Knihy by se tak podle něj neměly ještě více zdražovat a tím k nim znesnadňovat přístup.

Čtěte také:

reklama

autor: olb

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…