Ratha baví "perníkář" z ČSSD: Snad tím neládoval zastupitelstvo

02.03.2011 11:51

Českou politikou v poslední době otřásají skandály. Ten poslední zasáhl ČSSD a je obvzlášť pikantní. Naštěstí pro sociální demokracii nemíři aféra do nejvyšších pozic, přesto v oranžové straně vyvolala značné pozdvižení. Zastupitel za Prahu 9 Petr Müller, zvolený za sociální demokracii, totiž doma vařil pervitin. Místopředseda strany Zdeněk Škromach ho označil za „shnilou hrušku“.

Ratha baví "perníkář" z ČSSD: Snad tím neládoval zastupitelstvo

Müller byl členem komise pro školství, kulturu a sport. Působil také v komisi pro bezpečnost. Policie při akci zadržela celkem dvanáct lidí. Podle informací deníku Blesk Müller za loňský rok uvařil 750 dávek pervitinu a navíc měl být také členem gangu zlodějů aut.

Do lidí a do susu nevidíte

Není divu, že mezi špičkami strany zpráva, která přišla necelé tři týdny před volebním sjezdem, vyvolala zděšení. Kandidát na prvního místopředsedu a středočeský hejtman David Rath však jako obvykle zareagoval s humorem.

„Do lidí a do sudu nevidíte. Čas od času vás někdo nepříjemně překvapí, což je i tento případ," řekl ParlamentnímListům.cz Rath.

Čtěte také:
Zastupitel ČSSD vařil pervitin. Březina jej vyzval k rezignaci

„Jen doufám, že drogy nedistribuoval na zasedáních zastupitelstva. I když pokud ano, vysvětlovalo by to, proč některá zastupitelstva rozhodují jako by byla zdrogována a jejich členové jednají, jako by se ládovali perníkem od rána do večera," dodává Rath.

Shnilá hruška se občas objeví

Poslanec ČSSD Jan Hamáček situaci moc humorně nevidí. „Pokládám to za naprosto nepřijatelné. Plně podporuji výzvy kolegů z pražské ČSSD k jeho okamžité rezignaci a ukončení členství v ČSSD," prohlašuje Hamáček. Následoval tak náměstka pražského primátora Karla Březinu, který podnikavého zastupitele vyzval k odchodu ze strany již v úterý.

Místopředseda ČSSD a senátor Zdeněk Škromach pro ParlamentníListy.cz míní, že očistu potřebuje občas každá strana a nepřímo tak připomíná skandály vládní koalice. „V košíku se často najde nějaká shnilá hruška. My se takových shnilých hrušek musíme rychle zbavit. Do sociální demokracie nepatří," vysvětluje Škromach.

K tématu:
Počet Čechů kouřících marihuanu stoupl. 30 tisíc je problémových
Vláda souhlasí, aby 33 nových drog bylo na seznamu zakázaných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…