Ze skříně vypadávají kostlivci, děsí se šéf technického muzea

02.03.2011 17:47

Ač si nový šéf Národního technického muzea Karel Ksandr chod a znovuotevření instituce pochvaluje, dělá mu i vrásky. Například kvůli výsledkům auditů.

Ze skříně vypadávají kostlivci, děsí se šéf technického muzea

Do vedení Národního technického muzea nastoupil v listopadu 2010 nový ředitel Karel Ksandr. Ten si klade za cíl zejména znovu zpopularizovat skandály zmítanou a dlouhodobě uzavřenou instituci.

Pět let bylo zavřeno. Teď slaví boom

Ta se začátkem roku 2011 po rekonstrukci po pěti letech opět otevřela veřejnosti. To ale Ksandr považuje pouze za první krok svého působení.

"Zatím je otevřeno pět stálých expozic, chystáme ale další. Už v květnu se otevře třeba letecká expozice," uvedl v pořadu 20 minut Radiožurnálu ředitel muzea. Ten nastínil také plán otevřít třeba i zajímavou expozici rudného a uhelného dolu.

V muzeu jsou fronty. A to je prý dobře

Projevil také radost z velkého zájmu návštěvníků o instituci "To muzeum tady chybělo, je to vidět i z front, které se na expozice stojí," uvedl v pořadu, v němž také vyzval zájemce o návštěvu muzea o strpení. "Na dobré věci se ale fronty stojí," dodal.

Na dotazy moderátora Martina Veselovského, jakou jinou agendu kromě znovuotevření muzea zvládl, pak ale odpověděl víceméně vyhýbavě.

Kostlivci, kam se Ksandr podívá

 "Nějací kostlivci ze skříně vypadávají, dostal jsem výsledky pěti auditů, co k nápravě tam rozhodně je," uvedl v pořadu Ksandr.

Ten má bohatou kulturní praxi, mimo Národní muzeum působil třeba v Národním památkovém ústavu. Napsal více než 70 odborných publikací.

Více čtěte:

Ředitelem technického muzea bude Ksandr

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…