Volba v ČSSD mě naučila nenávidět, vzpomíná Borůvková

02.03.2011 22:36

Příští místopředsedkyní ČSSD by se měla konečně stát žena. Právě průběh nadcházející volby je ale trnem v oku třeba bývalé člence strany Aleně Borůvkové. Ta nyní zavzpomínala na hlasování, které proběhlo před dvěma lety.

Volba v ČSSD mě naučila nenávidět, vzpomíná Borůvková

Ač už Alena Borůvková není členkou sociální demokracie, dění v této partaji ji eminentně zajímá. Dokládá to i její příspěvek na blogu serveru iDNES.cz. V něm vyřkla svoje pochybnosti o volbě nové místopředsedkyně strany.

V internetovém příspěvku Borůvková nejprve ale zavzpomínala na tutéž volbu, která se v rámci ČSSD konala před dvěma lety.

Psali jsme:
ČSSD musí zvolit ženu do vedení. A dámy si to ohlídají

Borůvková umí nenávidět. I když to nečekala

"Zážitek, který mně, osobně, před dvěma lety zanechal na duši hlubokou jizvu a na tváři pár prvních vrásek. Zážitek, který mne naučil nevěřit téměř nikomu. Zážitek, který mne dokonce naučil nenávidět. Ano, nenávidět. Nenávidět lidské vlastnosti, jako je bezcharakternost, pokrytectví a malost. Nikdy jsem si nemyslela, že jsem takových pocitů ve vztahu k lidským bytostem schopna. Až do dubna 2009. Zážitek, v jehož konečném důsledku jsem raději zvolila dobrovolný odchod z ČSSD," připomněla bývalá sociální demokratka motivaci k odchodu ze strany.

Na blogu pak také dodala, že jí připadá, že je ČSSD ohledně volby místopředsedy nepoučitelná. Borůvkovou prý zdvihl ze židle už fakt, že mezi kandidátkami na post místopředsedkyně strany není žádná žena, jíž není pod 40 let. Stejně tak jako prohlášení Zdeňka Škromacha, že "tentokrát už určitě někoho zvolí".

Sledujte s ParlamentnímiListy.cz:
Volba předsedy ČSSD

Dokud se neodvolí, spát se nepůjde

Opravdu ji ale rozdurdily až výroky šéfky sociálně demokratických žen Jindřišky Maršové. "Delegáti prý budou volit povinně, všichni, a tak dlouho, dokud jednu z devíti (víc kandidátek není ani povoleno!) nezvolí. A dokud ji nezvolí, nepůjdou spát," parafrázovala slova Maršové na blogu Borůvková. Ta si závěrem posteskla skrz známé rčení. "Chtěli jsme to nejlepší, ale dopadlo to jako vždycky."

Bývalá sociální demokratka nyní působí na ministerstvu zahraničních věcí. Není členkou žádné politické strany.

Psali jsme:

ČSSD chybí ženský element na všech úrovních, tvrdí Maršová
Role Paroubkové není jasná, říká šéfka sociálních demokratek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…