Volfová si posvítila na Sobotku a Grosse. Podává na ně trestní oznámení

04.03.2011 16:43

Podle členky Suverenity Jany Volfové jednali členové ČSSD, konkrétně Bohuslav Sobotka a Stanislav Gross, v případě prodeje svých podílů v OKD protiprávně. Své jednání by podle ní měli vysvětlivat i policii.

Volfová si posvítila na Sobotku a Grosse. Podává na ně trestní oznámení

Současný a bývalý šéf ČSSD, Bohuslav Sobotka a Stanislav Gross, se možná už brzy budou muset zpovídat  kvůli jejich podílům v dolním gigantu OKD.

Trestní oznámení na ně totiž kvůli jejich prodeji v roce 2004 chce podat členka Suverenity Jana Volfová.

Ztratilo se 20 miliard, tvrdí Volfová

„Kamsi se podělo 20 miliard korun při privatizaci OKD," odůvodnila v pátek Volfová podle serveru Prvnizpravy.cz rozhodnutí podat trestní oznámení. „Smlouvu podepsal Bohuslav Sobotka,"sdělila a doplnila: „Byl ministr financí a za vše ručil".

Volfová chce trestní oznámení na Grosse a Sobotku podat v pondělí na Nejvyšším státním zastupitelství v Brně. Seznam není konečný, politička tak zvažuje, že oznámení rozšíří i o další lidi, kteří měli s privatizací OKD co do činění.


Jak informoval páteční deník Právo, podle znaleckého posudku společnosti Ernst&Young byla tržní hodnota téměř 46procentního státního podílu zhruba 24 miliard korun a nikoli 4,1 miliardy, které za něj nakonec zaplatila státu společnost Karbon Invest vlastněná Viktorem Koláčkem a Petrem Otavou.

Trestní oznámení podávají i další

Znalecký posudek má nyní k dispozici šéf Sdružení nájemníků BytyOKD.cz Roman Macháček. Ten také podává trestní oznámení - na rozdíl od Volfové ale na neznámého pachatele.

Sobotka už ale pro deník pochybnosti kolem prodeje OKD odmítl. K prodeji jeho podílu prý došlo za tržní cenu, protiprávně tak podle svých slov nejednal.

Více čtěte:

Paroubek a Gross spolu: Nepříjemná pozornost

Expremiér Gross si staví nový dům

Korupci popírá Šedivý, Kühnl i Gross

Jančík ani Gross o titul nepřijdou. Nejsou na seznamu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …