Nesmějme se Engelovi. Za špatné zuby nemůže, míní Šmucler

04.03.2011 19:12

Lékař a vysokoškolský pedagog Roman Šmucler se stal lídrem karlovarské TOP 09 pro volby, záhy ale pozice odstoupil. Proč? To, ale i další své názory na politiku nebo exodus lékařů prozradil moderátoru L. X. Veselému v pátečním Pressklubu Frekvence 1.

Nesmějme se Engelovi. Za špatné zuby nemůže, míní Šmucler

"O žádný spor nešlo, nejdříve mi řekli, abych do voleb šel, tak jsem tak učinil. Pak mi řekli, že bude lepší jiný lídr... A tím to pro mě skončilo," popsal svou politickou minulost Šmucler.

V ČR se krade. Změňme to

Ten se chtěl na politiku dát zejména proto, že má pocit, že v ČR je třeba řadu věcí napravit."Mám pocit, že se v tomto státě moc krade, mělo by se s tím něco dělat, měli bychom se chovat jako v Německu nebo Rakousku," popsal svůj názor lékař a vysokoškolský učitel.

Politická absence však Šmuclera neodradila od toho, aby se k otázkám, které se týkají chodu státu. Mezi ně lze zařadit také nedávno ukončenou kampaň lékařů s názvem Děkujeme, odcházíme.

2 500 nebo 2 700? Šmuclerovi je to jedno

"Mě osobně se závěr té akce příliš nedotkne. Jako docent teď beru asi 2,5 tisíce korun, teď možná dostanu od Všeobecné fakultní nemocnice 2 700 korun," popsal s notnou dávkou ironie důsledky protestní kampaně lékařů pro vlastní osobu.

Více k tématu zdravotnictví

Lékařské odbory, respektive jeho vedení, pak zhodnotil s lehkou nadsázkou. "Doktora Engela se zastávám, neměli bychom se mu smát, že má špatné zuby, to mi přijde zbytečné," prohlásil v pátečním Pressklubu Šmucler.

V pořadu se v souvislosti s krizí ve zdravotnictví pochlubil také s vlastními úspěchy na tomto poli. "Ze zisků z komerčního zdravotnictví jsem si nenechal ani korunu, všechno, co jsem vydělal, jsem dal buď na školství nebo zpět do zdravotnictví," pronesl pyšný lékař v Pressklubu.

Zpět do TV? Šmucler říká: ne

V něm také uvedl, že o návratu na televizní obrazovku,  kde moderoval v minulosti třeba pořad Tabu, neuvažuje. Je prý spokojený s tím, co dělá.

Více čtěte:

  • Kubek po bitvě: Za kampaní proti lékařům stál Šmucler

  • U Jílkové jako na tržišti: Doktoři nepoděkovali a křičeli

  • Hájek: Vláda kapitulovala před lékaři. A teď natáhnou ruce další

  • Foto: top09.cz

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

    Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

    Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…