Sobotka dělal na demonstraci docházku ČSSD? rozzuřil se Hašek

05.03.2011 19:48

Sobotní demonstrace v Praze proti vládním reformám se účastnila i řada vysokých funkcionářů z ČSSD. Mezi nimi třeba úřadující šéf Bohuslav Sobotka. Ten si mezi protestujícími postěžoval, že na místě postrádá spolustraníka Michala Haška. A bylo zle.

Sobotka dělal na demonstraci docházku ČSSD? rozzuřil se Hašek

Sobotní demonstrace se zúčastnili i někteří vysocí funkcionáři ČSSD. S lidmi na náměstí rozmlouval výkonný místopředseda strany Bohuslav Sobotka, poslanec a stínový ministr vnitra Jeroným Tejc a expremiér Vladimír Špidla. Tedy křídlo sociální demokracie, které lze považovat spíše za levicové.

Jaký je rozdíl mezi kandidáty na předsedu Bohuslavem Sobotkou a Michalem Haškem? "Je to třeba v tom, že já tady jsem a Michal ne," řekl uprostřed davu redaktorovi serveru ParlamentníListy.cz Sobotka.

Redakce proto zjišťovala, proč se Michal Hašek na demonstraci po bohu svého stranického kolegy neobjevil a dočkala se rozzlobených slov. "Byl jsem na desítkách akcí, na kterých nebyl Slávek Sobotka a nikdy mi to nepřišlo jako nepřirozené a nekomentoval jsem to. Nemůžeme být všichni všude a dělat z akcí občanských aktivit předsjezdový ring Sobotky a Haška. Myslím, že podobné podpásové výroky do politiky ČSSD nepatří a je jedno, jestli je či není před sjezdem. Myslel jsem, že Slávek byl na demonstraci vyjádřit svůj občanský názor, nikoliv dělat prezenční listinu ČSSD," reagoval na Sobotkova slova Hašek.


Sázkové kurzy nejsou rozhodující

Sobotka je podle zjištění naší redakce, alespoň podle kurzových sázek, vetším favoritem volby na nadcházejícím sjezdu ČSSD. Jeho kurz je 1,25, zatímco Michal Hašek má 3,5.


"Nemyslím, že na sjezdu budou rozhodovat kurzové sázky, rozhodnou delegáti.Stejně tak rozhodnou za čas lidé, zda chtějí jít cestou Nečase, nebo se vydají cestou. která bude přijatelnější pro většinu občanu," sdělil ke kurzovým šancím obou hlavních kandidátů na předsedu ParlamentnímListům.cz Jeroným Tejc, který se rovněž účastnil demonstrace.

Související: Sázkaři věří Sobotkovi. 80 procent z nich věští Haškovu prohru


Vládo, pryč. Ministři jsou neumětelové

Na sobotní demonstraci dorazilo několik stovek lidí. Před Obecním domem organizátoři protestu z iniciativy ProAlt nadávali Nečasově vládě a požadovali její pád. "Odmítáme penzijní reformu, zvyšování DPH, změny ve zdravotnictví i úvahy o zavedení školného," hlásil k lidu Pavel Čižinský z iniciativy ProAlt, která celý protest iniciovala.

S ohnivým proslovem se pak také prezentoval předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil. Podle něj vláda lže stejně jako komunisté před měnovou reformou v roce 1953. "Státní bankrot nehrozí a reformy jen zhorší životní úroveň většiny lidí." pronesl Zavadil.

Podrobně o demonstraci:

TÉMA Úpravy v DPH 


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…