Škromach vyčítal Drábkovi: Slibujete už pět let. Já? divil se ministr

06.03.2011 13:58

Prezident Václav Klaus nedávno odmítl zákon o reorganizaci úřadů práce, a to kvůli nedomyšlenosti a přílišné byrokracii. Dostal se tak do sporu s šéfem resortem práce a sociálních věcí Jaromírem Drábkem (TOP 09). Ten totiž tvrdí, že zákonem navrhovaný systém ušetří stovky milionů. Úřady jsou na něj navíc prý už připraveny.

Škromach vyčítal Drábkovi: Slibujete už pět let. Já? divil se ministr

"Když nevím, jak věci řešit, tak tak začnu přestavovat úředníky," komentoval v nedělních Otázkách Václava Moravce Drábkovy snahy s úsměvem stínový ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach (ČSSD).

Škromach ministrovi také poradil, aby se zajel podívat na Moravu, kde jsou lidé rádi, že vůbec například po pěti letech najdou zaměstnání. A to právě díky úřadům práce. Poté, co začne platit navrhovaný zákon, ale úřady nebudou prý třeba rok schopny pracovat tak, jako nyní. A lidé budou bez práce ještě déle.

Ministrem pět let nejsem, počítejte, pane Škromachu

"Kde je těch 200 tisíc pracovních míst, které slibujete už pět let?" zaútočil také Škromach na Drábka. Ten se na stínového šéfa resortu osočil. "Já v čele resortu pět let rozhodně nejsem, takže prosím, abyste mě z tohoto nevinil..."

Slovní pingpong utnul až moderátor Václav Moravec, který se snažil téma převést na výši nezaměstnanosti a podporu, která lidem bez práce náleží. "Nezaměstnanost by v následujících měsících narůstat neměla," řekl už klidně Drábek. Ten také zopakoval své zaklínadlo v podobě plánu boje proti černému zaměstnávání.

Bojujme proti černému zaměstnávání. Ale jak? 

A tím opět popudil Škromacha. "Pan ministr chce sice bojovat proti nelegálnímu zaměstnávání, místo toho ho ale spíš podporuje. Z toho sociálního zajištění, které dnes vláda a ministerstvo nabízí, prostě nelze žít," vyčetl stínový ministr současnému vedení resortu. 

"To by byla diskuze asi na tři hodiny," reagoval Drábek lapidárně a opět se začal se Škromachem přít. Ač moderátor Drábkovu a Škromachovu diskuzi již ukončil, ani jeden z diskutujících ji uzavřít nechtěl.

Moravec tak téma zakončil rezolutně: až se prý oba diskutující v pořadu sejdou znovu, naváží v diskuzi na bod, v němž v neděli přestali. Politici tak najedou zmírnili a oba shodně divákům s úsměvem popřáli příjemné nedělní odpoledne.

Více čtěte:

Klaus vetoval zákon o reorganizaci úřadů práce. Je prý nedomyšlený 

Foto: Zbyněk Pecák 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…