Pozvala jsem Johna na večeři, přiznala Peake

06.03.2011 16:09

Nejmenší vládní straně, Věcem veřejným, dlouhodobě klesají preference. Podle některých průzkumů by je nyní v popularitě předstihli i lidovci. Podle místopředsedkyně strany Karolíny Peake ale situace není zdaleka tak tragická, jak se může zdát.

Pozvala jsem Johna na večeři, přiznala Peake

"Myslím, že od pomyslného dna jsme se už odpíchli, ten směr, kterým jdeme, je správný," uvedla čelní členka VV ve Výslechu Němcem, tedy rozhovoru s novinářem Janem Němcem, uveřejněném na serveru Aktuálně.cz.

Na Němcovo naléhání, zda stále ještě uvažuje o své kandidatuře na post šéfky strany, ale opět jednoznačně neodpověděla. Připustila ale, že se bude muset rozhodnout už během pár dnů. "Už to hoří, mezi 10. a 30. březnem musí dojít k nominacím," svěřila se Peake.

John velí. Peake se rozhodne podle jeho plánu 

Zopakovala, že klíčový pro její rozhodnutí bude postoj současného předsedy strany, šéfa vnitra Radka Johna. "Požádala jsem ho, abychom spolu šli na večeři nebo oběd. Pokud oznámí, že bude kandidovat, tak proti němu nepůjdu," nastínila svůj postup politička.

Pokud by se prý právě ona stala příští šéfkou strany, chtěla by trochu ukočírovat "své" ministry. "Měli by být více prozíravější a opatrnější," uvedla v rozhovoru. V něm se ale také zastala svého spolustraníka, ministra školství Josefa Dobeše. "Věřím, že sledování mailů nenařídil," uvedla.

Dobeš měl problémy a chřipku. A zkolaboval 

Právě členem VV vedený resort školství se v poslední době potýkal s řadou skandálů, nebývale vysokými odměnami pro jeho zaměstnance počínaje a sledováním mailů úředníků konče. Šéf resortu Dobeš navíc minulý týden zkolaboval. Prý byl přepracován a navíc přechodil několik chřipek.

 

Související:

Muži vysedávají, ženy pracují. Tak to vidí Peake

Nejdřív Machálková, teď Dobeš. Kolaps organismu  

 

Foto: Hans Štembera 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …