Volfová podala trestní oznámení. Poslala ho i šéfu policie

07.03.2011 15:40

Místopředsedkyně přípravného výboru Suverenity (SBB) Jana Volfová je žena činu. V pondělí totiž splnila hrozbu a podala trestní oznámení kvůli prodeji téměř polovičního podílu v důlním gigantu OKD v září 2004.

Volfová podala trestní oznámení. Poslala ho i šéfu policie

Oznámení Volfová zaslala na Nejvyšší státní zastupitelství v Brně a také policejnímu prezidentovi Petru Lessymu. Cílí v něm na někdejší premiéry Stanislava Grosse a Vladimíra Špidlu nebo třeba na tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotku (všichni ČSSD).

„Trestní oznámení jsem zaslala na Nejvyšší státní zastupitelství v Brně a také do rukou policejního prezidenta Lessyho," informovala v pondělí deník Právo Volfová.

Volfová přitvrdila

Seznam osob, na které Volfová nakonec podala trestní oznámení, je přitom širší, než původně avizovala. Kromě Grosse a Sobotky v něm totiž jde o celou řadu aktérů privatizace OKD.

Volfová do trestního oznámení přidala Vladimíra Špidlu, někdejšího místopředsedu Fondu národního majetku Pavla Kutu, současného místopředsedu ÚHOS Kamila Rudoleckého nebo majitele společnosti Karbon Invest Viktora Koláčka a Petra Otavu. „Jde o lidi, kteří prodej podepsali, rozhodovali o něm nebo se na něm podíleli," odůvodnila rozšíření seznamu jmen Volfová.

Kam zmizelo 20 miliard?

„Kamsi se podělo 20 miliard korun při privatizaci OKD," uvedla minulý týden v pátek na setkání s novináři Volfová důvody, které ji vedly k rozhodnutí podat trestní oznámení. „Byl ministr financí a za vše ručil," řekla k Sobotkovi.

Ten však veškeré pochybnosti kolem prodeje OKD odmítl. Částka 4,1 miliardy podle něj odpovídala tržní ceně a byla tedy v pořádku, navíc šlo prý o jediné peníze, které kdy stát za prodej OKD dostal.

Více čtěte:

Volfová si posvítila na Sobotku a Grosse. Podává na ně trestní oznámení

Foto: stranadustojnehozivota.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…