Reforma má být zlepšením, ne naopak, zlobí se Zaorálek

09.03.2011 17:19

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD, vyslovil kritiku k postoji ministerstva zahraničí k Libyi, připomněl, že některé výroky Karla Schvarzenberga nebyly nejšťastnější a nikdo je před světem neuvedl na pravou míru. Nešetřil ani kritikou k tomu, že bude ve čtvrtek jednat opět vládní koalice o penzijní reformě a zvýšení DPH.

Reforma má být zlepšením, ne naopak, zlobí se Zaorálek

Lubomíru Zaorálkovi vadí, že česká vláda dosud jasně nedefinovala svůj oficiální postoj ke konfliktu k Libyi.

Čtěte také:

"Ministerstvo zahraničí dosud nevydalo žádné vyjádření ani na svých stránkách. Přitom některé výroky ministra Schwarzenberga nebyly šťastné, zahraniční média je dosud používají a nikdo je neuvedl na pravou míru," zlobil se na tiskové konferenci Zaorálek s tím, že by kroky tohoto rezortu v poslední době mohly pozici České republiky ve světě oslabit. "Už jen tím, že vázne jakákoli komunikace," připomněl.

Koalice chce znovu jednat o DPH? Je to málo

Po kritice vlády v postoji k Libyi se Zaorálek pustil do další kritiky - tentokrát kvůli plánované čtvrteční schůzce koaličních partnerů, kteří oznámili, že opět budou jednat o důchodové reformě a zvýšení DPH.

"Je to málo, aby si o tom špitali mezi sebou. Mělo by se o tom jednat se všemi stranami, ve sněmovně," myslí si Zaorálek. Připomněl, že v otázce plánované reformy nemá skoro nikdo jasno.

SLEDUJEME téma: DPH i Důchodová reforma

"Reforma vždy znamenala smysluplné obnovení a vylepšení něčeho, co fungovalo, už z historie byla vnímána spíše jako pokrok," shrnul Lubomír Zaorálek. Dal tak najevo, že v případě chystané reformy, si není takovou definicí zcela jistý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…