Ten, který pohladil Obamu, žaloval Kalouska. Prý ho zbil a okradl

10.03.2011 12:41

Zase ten Kalousek. Od čtvrtečního rána musel ministr financí Miroslav Kalousek čelit mediální palbě kvůli nahrávce z jednání šéfredaktorů některých celostátních deníků a týdeníků, o které prohlásil, že jí má. Pak zase že nemá. A mezitím jeho advokát čelil žalobě proti ministrovi, že pěstí napadl a následně okradl Jaroslava Suchého. Mladíka, jenž se proslavil tím,že při pražské návštěvě pohladil amerického prezidenta Baracka Obamu.

Ten, který pohladil Obamu, žaloval Kalouska. Prý ho zbil a okradl

Suchý po Kalouskovi u soudu požadoval omluvu a 990 tisíc korun za nemajetkovou újmu. Kalouska v žalobě vinil, že když mu v podnapilém stavu Kalousek při večírku na oslavu volebního úspěchu TOP 09 (30. května) dal pěstí do břicha a sebral mu pero, jehož součástí byla i skrytá kamera. "Kdybych mu ji natáhnul, jak tvrdí, tak by vám dneska nevolal," vzkázal do médií o den později Kalousek.

Sice si vzal "pětikilo", přesto se vrátil

Celá věc měla předehru už dopoledne, kdy Suchý ve fiktivní roli novináře položil Kalouskovi otázku, zda mu nevadí, že lidé nechtějí stranu volit kvůli němu. „Ta otázka je stejně chytrá jako vy sám," odpověděl Kalousek. O chvíli později pak Suchému nabídl 500 korun za to, že ze štábu odejde.

SLEDUJEME téma Kalouskova nahrávka

"Ty peníze jsem si skutečně vzal," přiznal Suchý před Soudem. „Udělal jsem chybu, to přiznávám. Chtěl jsem mu je vrátit, ale nikdy už jsem ho nechytil," pokračuje Suchý ve vysvětlování toho, co se mělo v osudný den odehrát.

Redaktorky mu incident nedosvědčily

Suchý přiznal, že i přes to, že si peníze vzal, se vypravil navečer do sídla TOP 09 znovu. Snažil se prý politikovi klást opět nějaké dotazy. Načež jej měl alkoholem posilněný Kalousek pěstí udeřit do břicha a vytrhnout mu zmíněnou nahrávací tužku, se kterou vzápětí odešel.



Suchý nechal jako svědky předvolat redaktorky TV Prima a TV Nova, které měly na inkriminovaném večírku spolu s dalšími novináři být. Jediné, co mu však obě redaktorky potvrdily bylo, že se na večírku Suchý vyskytoval. Uvedený incident však neviděla ani jedna z nich.

Ministr Kalousek na SMS dotaz ParlamentníchListů.cz nereagoval.

Nashle u "vrchňáku"

Protože Suchý nedokázal svá tvrzení prokázat, Městský soud v Praze svým rozsudkem jeho žalobu zamítl. Nicméně Suchý se na místě odvolal a věc tak bude projednávat Vrchní soud. Připomeňme, že vedle pověstného pohlazení Obamy na sebe Suchý upozornil i svými neúspěšnými anabázemi za získáním uprchlického statusu v Kanadě, Británii a USA.


V pátek odpoledne redakce ParlamentníchListů.cz obdržela následné vyjádření Jaroslava Suchého, které uveřejňuje v plném znění:

V UK jsem ano žádal o politický statut, ovšem sám jsem si ten statut stáhl a stejně jsem tak postupoval i v Kanadě v roce 2009.  Kanada mě nedeportovala ani mě nevyhostila ani nezamítla mou žádost o statut. Na svou žádost jsem stáhl žádost o azyl v Kanadě a sám se do republiky vrátil. Ani v USA jsem nežádal o azyl . Pokud uvádíte o USA patří dodat následující:  Americká ambasáda v Praze zamítla mé vízům do USA, proto, že jsem zde v ČR sdělovacím prostředkům sděloval, že hodlám v USA požádat o azyl.  Americkým konzulem mi bylo sděleno, že každý kdo jede do USA je potencionálně podezřelým, který se chce na trvalo usadit v USA dle INA.  A pokud se v budoucnu rozhodnout odejít do USA, tak na základě studia mě USA udělí vízům.  


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…