ČT navštívila vojenská policie, žádala spis o Krejčíkovi

10.03.2011 19:54

Vojenská policie podle informací Hospodářských novin (HN) navštívila dnes odpoledne budovu zpravodajství České televize v Praze na Kavčích horách a požadovala složku vytvořenou na ministerstvo obrany v roce 2007.

ČT navštívila vojenská policie, žádala spis o Krejčíkovi

Spis vedl k odchodu bývalého ředitele vojenského zpravodajství Miroslava Krejčíka, uvedl dnes server iHNed.cz.

Mluvčí ČT Ladislav Šticha ČTK řekl, že tři muži v civilu zapečetili kancelář reportéra Karla Rožánka, který je autorem dvou reportáží o Krejčíkovi. Žádné oprávnění k vydání požadovaného materiálu neměli, televize odmítla dokumenty vydat a muže z budovy televize vykázala.

Ke Krejčíkově odchodu z čela zpravodajství před čtyřmi lety údajně vedl diskreditační materiál na náměstky tehdejší ministryně Vlasty Parkanové. Získávání údajů údajně řídil přímo Krejčík, který to ale popírá a kvůli dokumentu podal v lednu trestní oznámení na neznámého pachatele.

Vysoká hra Parkanové 

Odchod Krejčíka z čela Vojenského zpravodajství před týdnem řešil i sněmovní branný a bezpečnostní výbor. Poté, co si poslanci Krejčíka vyslechli, vyzvali místopředsedkyni sněmovny a bývalou ministryni obrany Vlastu Parkanovou (TOP 09, dříve KDU-ČSL), aby odstoupila z veřejných funkcí. Parkanová však rezignovat nehodlá.

Na jednání výboru Krejčík naznačil, že zmíněný materiál je falzifikát, který vytvořil jeho tehdejší zástupce generál Pavel Adam.


Související:


SLEDUJEME KAUZY v armádě:

Foto: army.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…