John chce boj o VV, má ho mít. Hlásí se nový předseda

11.03.2011 13:51

Obhájit funkci předsedy strany Věci veřejné nebude pro Radka Johna nejspíš vůbec těžké. Straníci, kteří by se mu podle svých předchozích vyjádření mohli postavit, se totiž ke kandidatuře většinou vyjadřují vyhýbavě s tím, že se uvidí podle nominací z krajů.

John chce boj o VV, má ho mít. Hlásí se nový předseda

„Rozhodl jsem se, že budu kandidovat. Svou vizi a tým spolupracovníků představím do dvou týdnů," potvrdil John v pátek ráno a dodal: „Já to věděl od začátku a neměl jsem problém. Povedlo se stranu dostat do celostátní úrovně a parlamentní politiky. Myslím si, že teď můžu být straně nejužitečnější jako předseda, ale o tom musí rozhodnout voliči a spolustraníci. Také jsem vyzval všechny, ať kandidují. Karolína, Kateřina, Milan Šťovíček. Každý musí představit strategii, kam stranu vést, a pak vykrademe navzájem své strategie, abychom měli tu nejlepší."

Více:
Kandiduji na šéfa VV, přečetl John. Chce protikandidáty

Babák asi do volby půjde

I přes to, že John přímo vyzval spolustraníky, aby kandidovali, je možné, že protikandidátů bude jako šafránu. Někteří oslovení politici ze strany Věcí veřejných totiž ohledně kandidatury na post předsedy uhýbají přímé odpovědi, jiní vyjadřují rozhodnutí, že do volby nepůjdou. Jedině poslanec Michal Babák prohlásil, že podle všeho se volby zúčastní.

„Záleží na tom, kolik dostanu nominací. Poslední vývoj mě stále více přesvědčuje, že kandidovat budu. Nevím, jestli jsem z tohoto pohledu silná osobnost, ale uvidíme. Půjde o čistý a zajímavý boj. Chtěl bych, aby se přihlásili všichni. Proto jsem rád, že sám Radek John ostatní vyzval," sdělil ParlamentnímListům.cz Babák.

Véčkařky otálejí

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Kateřina Klasnová ještě váhá a uvidí podle toho, jaké se sejdou nominace a podpora z místních klubů. „Funkce předsedy pro mě není prioritou. Chci hlavně obhájit post místopředsedkyně. Myslím si, že velkou podporu z krajů budou mít kromě Johna i Bárta a Peake," uvedla.

Čtěte také:
Pozvala jsem Johna na večeři, přiznala Peake
Proti Johnovi nepůjdu. Trvám na tom, opakuje Bárta

Zmíněná další místopředsedkyně strany, poslankyně Karolína Peake, v první řadě podporuje Radka Johna, ale určitě bude kandidovat do předsednictva strany. A proč taková oddanost Johnovi? „Jezdím často po regionech, kde cítím velmi silnou podporu pro Radka. Pokud se však z krajů sejde více nominací na post předsedy, možná Radkovi splním jeho přání. Když chce boj, má ho mít," říká pro ParlamentníListy.cz s nadsázkou Peake a dodává, že své stanovisko zveřejní do deseti dnů.

Peak by nebyla křovím

Poslanec Viktor Paggio, o jehož kandidatuře se rovněž spekulovalo zdůraznil, že kandidovat nehodlá, ale má svá želízka v ohni. Zmínil triumvirát Bárta, Peake, John. Podle něj by to určitě měla zkusit Peak: „Projela všechny regiony a je vidět. Navíc je to velmi šarmantní a chytrá žena, takže věřím, že by určitě nebyla jen stafáží."  

Obdobně se vyjadřuje i poslanec Milan Šťovíček: „Jsem ve straně krátce a chci se podílet na stranickém životě, ale o kandidatuře na předsedu neuvažuji, i když mě důvěra Radka Johna těší. Nicméně, chtěl bych se dostat do předsednictva strany, jsem týmový hráč."

Volba bude zajímavým barometrem popularity jednotlivých kandidátů. Od včerejška lze podávat nominace, kandidáti se budou vybírat na konci měsíce, hlasování proběhne v polovině května a výsledky budou známy 23. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…