Radnice Prahy 12 bojuje proti pejskařům. O pomoc žádá i policii

12.03.2011 11:59

Běžným obyvatelům Prahy 12 vadí psí exkrementy, které neukáznění pejskaři neuklízí, ale i jejich další bezohledné chování. Radnice se tak proti nim rozhodla zakročit.

Radnice Prahy 12 bojuje proti pejskařům. O pomoc žádá i policii

Radnice Prahy 12 se rozhodla řešit dlouhotrvající problémy se znečištěnými chodníky od psích exkrementů a další potíže ve vztazích mezi pejskaři a ostatními občany.  Rozpory mezi zdejšími obyvateli plánuje vyřešit novou kampaní.

Zaměří se v ní podle serveru Prvnizpravy.cz nejen na kontroly, ale i na osvětu. Akce proběhne ve spolupráci s Městskou policií v týdnu od 14. března přímo v lokalitách Prahy 12, kde se lidé se psy nejčastěji pohybují.

Na pejskaře dohlédnou i policisté

„Na vybraných místech městské části budou pracovníci naší radnice ve spolupráci se strážníky Městské policie provádět kontrolu, zda majitelé psů řádně dodržují své zákonem dané povinnosti a budou je upozorňovat na případné přestupky i na postihy, které za ně hrozí," vysvětlila serveru místostarostka Prahy 12 Eva Tylová.

Zástupkyně ředitele Městské policie v Praze 12 Lucie Musílková problémy, jež má městská část, popsala detailněji.

Nejen exkrementy, ale i čipy

"Nejčastějším přestupkem pejskařů je neuklízení psích exkrementů. Mezi další prohřešky majitelů čtyřnohých miláčků patří volné pobíhání psů v místech, kde to vyhláška zakazuje - veřejná zeleň, parky, dětská hřiště. Někdy majitelé opomínají zvíře řádně označit mikročipem či přihlásit na radnici Prahy 12. Snaží se tak vyhnout placení příslušných poplatků," vysvětlila serveru Prvnizpravy.cz

Kromě sankčních opatření ale radnice plánuje klást velký důraz i na prevenci a průběžné vzdělávání majitelů psů. Uvítá prý i jakékoliv podněty ze strany obyvatel.

Více čtěte:

Můj pes nikoho nenapadl, brání se Jandák. Poslanci se přesvědčí
Jandák využívá imunitu plnými doušky. I pro svého psa 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …