Veselo v ČSSD: Paroubek možná odchází, Tvrdík promluvil

14.03.2011 13:22

Na vystoupení Petry Paroubkové ze sociální demokracie kandidáti na šéfa strany nereagují. Ta dnes sdělila, že ČSSD opouští kvůli mafiánským praktikám Michala Haška. Avšak řada dalších sociálních demokratů si myslí, že už její vstup zaváněl prospěchářstvím. Expředseda ČSSD Jiří Paroubek na přímý dotaz nevyloučil odchod ze strany.

Veselo v ČSSD: Paroubek možná odchází, Tvrdík promluvil

Ve svém vyjádření, proč stranu opouští, se Petra Paroubková pustila do obou kandidátů na post předsedy sociální demokracie. Michala Haška viní z mafiánských způsobů, nečinnosti, nereagování na antisociální reformy vlády, bratříčkování s Vítem Bártou ze strany Věci veřejné a dalších záležitostí. Stávajícímu předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi vyčítá hlavně mlčení k problémům země a nekonfliktnost. A to jen několik dní před celostátní konferencí v Brně, kde se rozhodne o novém předsedovi ČSSD.

K tématu:
Paroubek souhlasí se svou ženou: Směr, který nabrala strana, se mi nelíbí
Paroubek zvažuje odchod z ČSSD. Víme kam

Strategie přestupu jinam?

„Nejsem politička a nemám důvod předstírat, že mi způsoby pánů Sobotky a Haška nevadí. S takovými praktikami a lidmi nechci mít nic společného. Nadále zůstávám socialistkou. Prozatím ve svém myšlení," sdělila ParlamentnímListům.cz Paroubková.  Podle některých zdrojů může být tento odchod součástí strategie její muže Jiřího Paroubka, jenž také přemýšlí o opuštění ČSSD a začal zásnuby se stranou ČSNS 2005, která navazuje na Československou stranu socialistickou.

Psali jsme:
Paroubková odešla z ČSSD. Přidá se Paroubek?

Prohlášení Petry Paroubkové ZDE

Bez komentáře. Tak odpověděl Jiří Paroubek serveru tyden.cz na otázku, jestli společně se ženou také opustí řady ČSSD. Také zmínil, že na páteční sjezd ČSSD nebyl pozván.

„Jedinou aktivitou z Lidového domu vůči mé osobě byl telefonát nějakého předposledního tajemníčka mojí asistentce, zda potřebuji ubytování. To mi přijde nedůstojné. Aby bývalý předseda strany seděl někde v koutku na vrátnici nebo co," dodal s tím, že se sjezdu nejspíš nezúčastní a závěr týdne stráví se svou dcerou.

Souboj Paroubkové s Tvrdíkem

Už ve své knize V botičkách od Diora Paroubková nesmlouvavě píše o mnoha členech ČSSD, kteří podle ní podrazili jejího muže Jiřího. O bývalém manažeru předvolební kampaně strany Jaroslavu Tvrdíkovi napsala: „Jen se k mému muži zachoval jako to zvíře, ze kterého je vepřové."

Někdejší volební manažer ČSSD Tvrdík se delší dobu k nařčením Paroubkové nevyjadřoval.  „Cítím velký respekt k životu, jakož i k druhým lidem. Kultivovaně a zdvořile se ke lžím a nepravdám, které dlouhodobě šíří paní Paroubková, nebudu vyjadřovat," sdělil však v pondělí redakci.

Petra Paroubková x Jaroslav Tvrdík:
Nenávist v ČSSD: Paroubková odhalila, kdo všechno podrazil Jiřího
Tvrdík šel do otáček: Paroubková v knize lže, jako když tiskne

Kandidáti na šéfa ČSSD mlčí

Jak sdělil ParlamentnímListům.cz mluvčí ČSSD Martin Ayrer, nehodlá se k jejímu vystoupení a komentáři na serveru Vaševěc.cz vyjadřovat ani jeden z kandidátů na šéfa strany. Nicméně ostatní straníci si své názory nenechali pro sebe.

„Teď jsem to dočetl. Jako nestraník můžu někoho za vystoupení ze sociální demokracie těžko kritizovat. Mrzí mě jen ta přímá personifikace. Buď jsem nakloněn myšlence sociální demokracie, nebo ne, a je jasné, že personální obsazení strany nebude nikdy ideální. Sociálnědemokratická myšlenka pro ni tedy moc důležitá není, ale spíš to, kdo stranu vede, " sdělil k tématu poslanec za ČSSD František Bublan.

Její vstup byl podle Fišery prospěchářský

O arcinepříteli svého muže Arno Fišerovi se Petra Paroubková vyjádřila, že mu do funkce předsedy ústecké organizace strany dopomohly mafiánské praktiky kandidáta na post předsedy ČSSD Michala Haška. Fišera ve funkci nahradil Paroubkova spojence Petra Bendu.

Ani Fišera si nebere servítky: „Její vstup do strany byl prospěchářský a její výstup je toho důkazem. Pokud ji opouští, je vidět, že jde ČSSD správným směrem."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…