Véčka mohou mít dluhy, o kterých neví, připustil Škárka

16.03.2011 15:36

Podle místopředsedy Véček Jaroslava Škárky nemusí být financování této strany tak bez problémů, jak se prezentuje. Společnosti Médea prý ale strana nic nedluží.

Véčka mohou mít dluhy, o kterých neví, připustil Škárka

Členové i příznivci Věcí veřejných dostali počátkem března pěkně "za uši". Městský soud v Praze totiž poslal stranu do insolvenčního řízení. Vyhověl tak návrhu společnosti Médea a.s., kterou vlastní mediální magnát Jaromír Soukup.

Ten dal Věci veřejné k soudu proto, že si strana u firmy údajně  reklamní služby, za které prý nezaplatila účet za více než 12 milionů korun. Po několika dnech se Věci veřejné se Soukupem dohodly a podnikatel vzal návrh zpět. Strana zároveň uvedla, že nemá problém s financemi.

Škárka: Možná máme dluhy, ale ne vůči Médey

Místopředseda strany Jaroslav Škárka však v rozhovoru pro server Prvnizpravy.cz ale nevyloučil, že strana může mít dluhy, o kterých však neví. K této situaci může prý dojít například "ztrátou faktury".

Z jeho tvrzení, že by  v žádném případě nešlo o stejně vysoké pohledávky jako u dluhu společnosti Médea, vyplývá, že o případných finančních nesrovnalostech partaje má alespoň minimální povědomí.

Pokud by tomu tak skutečně bylo, Věci veřejné by se tak mohly ocitnout ve velmi nepříjemné situaci. Každá politická strana je totiž ze zákona povinna na jaře odevzdat podrobnou zprávu o svém hospodaření Kontrolnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Pokud tak neučiní, nebo výbor najde ve zprávě nesrovnalosti, může navrhnout zrušení politického subjektu. Verdikt v této věci vydává Správní soud v Brně.

Více čtěte:
Půjdou Véčkaři do konkurzu? Ne, Médea už návrh stáhla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …