Sobotka na sjezdu poděkoval Paroubkovi

18.03.2011 11:39

Úřadující šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka ve svém projevu zkritizoval současnou vládu Petra Nečase a poděkoval bývalému předsedovi Jiřímu Paroubkovi za jeho práci pro stranu.

Sobotka na sjezdu poděkoval Paroubkovi

V pátek dopoledne začal v Brně sjezd ČSSD. O post šéfa strany bude bojovat dosavadní úřadující lídr ČSSD Bohuslav Sobotka a jihomoravský hejtman Michal Hašek. Oba dostali od krajských stranických konferencí stejný počet nominací.

V úvodním projevu úřadující šéf strany Sobotka zkritizoval současnou vládu Petra Nečase (ODS). "Máme slabou vládu se slabým premiérem a slábnoucí podporou veřejnosti," řekl. která si z řecké krize snažila udělat hlavní téma voleb. "Samozřejmě že šlo o demagogii," připomněl k tomu Sobotka s tím, že ale ČSSD se snažila této demagogie čelit.

Kroky vlády jsou podle něj zaměřeny proti střední třídě a proti chudším spoluobčanům a to v souvislosti s plánovaným sjednocením DPH.  "My jako sociální demokraté musíme udělat vše, abychom tomuto sjednocení zabránili," zdůraznil Sobotka. Také zmínil, že si neumí představit kabinet, který by dal ČSSD větší prostor pro realizaci vlastní politiky.

Ve volebních kampaních musí být ČSSD věcná

Podle jeho mínění musí strana v budoucnu táhnout za jeden provaz, ve volebních kampaních musí být ČSSD věcná a nesmí se pouštět do sporů s médii. Podle Sobotky totiž takový boj nemůže strana nikdy vyhrát.

Sobotka také poděkoval bývalému šéfovi strany Jiřímu Paroubkovi, který funkci složil po prohraných volbách do sněmovny v roce 2010. „Chtěl bych mu poděkovat za nasazení a energii, kterou obětoval ČSSD," řekl Sobotka. Expředseda ale na sjezd do Brna nepřijel.

Byla chyba zablokování ČSpředčasných sněmovních voleb

Úřadující šéf ČSSD se věnoval v projevu také politické situaci od roku 2006. Naznačil, že byla chyba, když ČSSD v roce 2009 zablokovala konání předčasných sněmovních voleb. Podle Sobotky se tím udržovala popularita úřednické vlády Jana Fischera a vznikly nové strany, které ČSSD odlákaly část vlažných voličů a připravily ji o větší volební vítězství.

Na sjezd přijelo celkem zhruba šest stovek delegátů. V úvodu uctili minutou ticha spolustraníky, kteří zemřeli. Sobotka jmenoval například čestného předsedu Slavomíra Klabana.

Napsali jsme:

Na místa čtyř místopředsedů je deset kandidátů a o křeslo jediné ženy ve vedení ČSSD se uchází devět sociálních demokratek.

Foto: Hans Štembera

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…