Ringo Čech: Politici si chodí do správy státu nahrabat

20.03.2011 18:10

Podle Františka Ringo Čecha je v současné době v úpadku nejen ČSSD, ale i celá země. On sám nyní všechny naděje vkládá do Miloše Zemana.

Ringo Čech: Politici si chodí do správy státu nahrabat

„Já jsem, obrazně řečeno, politická mrtvola," prohlásil v nedělním Pressklubu na Frekvenci 1 Čech. V sociální demokracii, jíž je členem, mu chybí soudržnost, respekt k hierarchii a věrnost předsedovi. Nynější novopečený šéf partaje Bohuslav Sobotka ale prý mohl přebrat funkci již dávno, Ringo Čech ho prý vyzýval slovy „postavte se Paroubovi a učiňte mu konec" k puči.

„Tahleta země je zrůdná v tom, že to nese hmotné zisky," pokračoval Čech slovy o politicích, z nichž si prý drtivá většina chodí do správy státu nahrabat. Dalším zásadním problémem je neefektivnost státní správy a „nevymahatelnost práva, útlak samozvanců", rozhorlil se František Ringo Čech.

Ringo mimo kontrolu

„Já se neovládám," dodal vzápětí. Důvodem by mohl být i fakt, že podle svých vlastních slov je „politik typu Foldyny - ukvapenej, radikální".

Nyní je zásadní, aby Bohuslav Sobotka v čele ČSSD nezklamal. „Tady je tradice zklamat v tomhle státě," doplnil Ringo a nastínil, kdo že by podle jeho názoru měl být spasitelem české politiky. „Ať jdou za Milošem (Miloš Zeman, pozn. red.), kleknou si před ním a řeknou: Miloši, vrať se."


Jandák mě přeskočil

„Starý jezevec z Vysočiny ještě neřekl své poslední slovo," předpověděl odvážně František Ringo Čech. Ten také v závěru rozhovoru podotkl, že ho ČSSD před delší dobou podvedla, když na post ministra kultury dosadila Vítězslava Jandáka.

„To bylo moje místo, já jsem byl korunním princem sociální demokracie," prohlásil Čech a doplnil, že od té doby na politiku i stranu zanevřel. „Sdílím s ostatními občany hlubokou lítost a vztek," uzavřel.

Šokující zpověď sklidila úspěch

František Ringo Čech se v nedávné době zviditelnil zveřejněním tajně pořízené nahrávky z roku 1997, o níž ParlamentníListy.cz informovaly. Na ní tehdejší poslanec a zároveň pražský zastupitel František Ringo Čech udiveně vypráví o všudypřítomné korupci.

Žádné servítky si nebral František Ringo Čech, když před natáčením dokumentu o Miki Volkovi, začal v roce 1997 vyprávět, jaké má zkušenosti ve funkci pražského zastupitele a poslance ČSSD s korupcí na všech možných úrovních. Sice tehdy vůbec netušil, že se jeho znechucením poznamenaná výpověď nahrává, ale když ho nedávno režisér Igor Chaun požádal o souhlas s jejím zveřejněním na YouTube jako dokladu tehdejší doby, prosbě vyhověl. 


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…