Soud zahájil insolvenční řízení s firmou Čepro

21.03.2011 18:51

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení s distributorem paliv Čepro. Návrh podal podal právník Vladimír Bartoš, kterému prý Čepro dluží 127 milionů korun. Informaci přinesla ČT.

Soud zahájil insolvenční řízení s firmou Čepro

Pražský městský soud zahájil insolvenční řízení s distributorem paliv Čepro. Návrh na zahájení řízení a prohlášení konkurzu podal návrh právník Vladimír Bartoš, kterému prý státní Čepro dluží 127 milionů korun.

Čepro podniká v přepravě, skladování a prodeji ropných produktů. Dohlíží také na zásoby státních hmotných rezerv a provozuje síť čerpacích stanic Euro Oil.

Bartoš tvrdí, že na něj byla podle smlouvy ze srpna 2009 převedena polovina z pohledávky, kterou vůči Čepru má Dušan Pintye.

Pohledávka měla vzniknout v roce 2001 v souvislosti se směnou bezmála milionu iráckých dinárů za částku 120 milionů korun a dluhem Čepra vůči společnosti Slovnaft.

V příštích dnech soud prověří, jestli je insolvenční návrh po faktické stránce v pořádku, a následně bude zkoumat, zda je dlužník v úpadku, či není.

Psali jsme:
Nepoctivé benzinky půjdou na seznam

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…