John nezapomněl: Tuto reportáž TV Nova zakázal Langer

24.03.2011 5:05

VIDEO UVNITŘ Pochvala za transformaci cizinecké policie byla poslední vlídná slůvka exministra vnitra Ivana Langera na adresu jeho nástupce Radka Johna. Od té doby mezi nimi srší jen hromy a blesky, jejichž příčiny je možno hledat třeba i v této nezveřejněné reportáži.

John nezapomněl: Tuto reportáž TV Nova zakázal Langer

Radek John, coby šéfredaktor pořadu Na vlastní oči vinil Ivana Langera ze zasahování do chodu nejen tohoto pořadu, ale i celého vysílání televize Nova.

Na vlastní

"Pořad Na vlastní oči byl zrušen proto, že Nova nechtěla vysílat reportáž o tom, jak pan Langer nevýhodně pronajal lázeňské domy a stát při tom přišel o stovky milionů korun. Langer aktivně zasahoval. Když naše reportérka začala točit reportáž o Langerovi, už v 10 hodin volal řediteli, co to točíme," uvedl v nedávném rozhovoru ministr vnitra Radek John.

Jeho slova o vlivu Ivana Langera na zrušení pořadu Na vlastní oči však nemůže potvrdit, ale ani vyvrátit jeho spoluautor a Johnův dlouholetý kolega Josef Klíma. "Já opravdu o těchto zákulisních praktikách a třenicích díky bohu nic nevím," informoval ParlamentníListy.cz Klíma. Níže uveřejněnou reportáž navíc Klíma ani prý neviděl. "Fakt nevím, co v ní je," konstatoval dále Klíma.

Duševní zdraví

Vliv na zákaz odvysílání reportáže Ivan Langer popírá a odvolává se na zdravotní stav ministra Johna. "Jak sleduji tvrzení Radka Johna, stále více a více pochybuji o jeho duševním zdraví a způsobilosti k právním úkonům. Čím dříve se půjde léčit, tím více pomůže nejen sobě, ale i celému resortu," vyjádřil se pro ParlamentníListy.cz Ivan Langer.

Reportáž nicméně jasně poukazuje na nekalé praktiky ve výběrovém řízení o pronájmu celkem 15 hotelů v nejzvučnějších lázeňských městech. Zástupci protikorupční iniciativy Oživení, s níž shodou okolností dnes ministerstvo vnitra spolupracuje na úkor Transparency International, považují zakázku za podezřelou z několika důvodů. Podle nich vítězná firma Temparano vznikla den před výběrovým řízením, ostatních osm zájemců své žádosti stáhlo a navíc vítězná firma ani nesplnila požadavky.

Zastřeno

Spekulace o způsobu ukončení prvního publicistického pořadu Na vlastní oči se objevují dodnes. Pokles sledovanosti spojený s nespokojeností vedení je nicméně uváděn jako oficiální důvod. Propuštění Radka Johna kvůli údajným vedlejším podnikatelským aktivitám je rovněž opleteno otazníky, které však John popírá s tím, že by vedení televize jakékoli podnikatelské činnosti zamlčoval.



Zastavená reportáž TV Nova, na kterou upozornil Radek John

 


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…