Otakar T., který byl obviněn z vraždy Aničky, zemřel

23.03.2011 9:05

Otakar T., který je obviněný z vraždy a znásilnění Anny Janatkové, dnes zemřel. Příčinou byla s největší pravděpodobností zranění způsobená jeho pokusem o sebevraždu.

Otakar T., který byl obviněn z vraždy Aničky, zemřel

Otakar Tomek, obviněný z vraždy a znásilnění devítileté Anny Janatkové, se v noci na pondělí pokusil v pankrácké vazební věznici o sebevraždu. Chtěl se oběsit. Zdravotníkům se ho však podařilo zachránit. Záchranná služba pak muže, který je jediným podezřelým v ostře sledovaném případu, převezla do nemocnice ve Střešovicích, kde byl udržovaný v umělém spánku.

Jeho stav byl vážný, včera ráno nemocnice informovala, že je kritický. Okolnosti případu jeho sebevraždy stále šetří vězeňská služba i policie. Podle informací médií nechal Tomek dopis na rozloučenou, k vraždě ani znásilnění se ale v něm nepřiznal.

"Dnes v ranních hodinách došlo k úmrtí obviněného...Byly u něj častější kontroly, než je běžné u jiných obviněných," řekla pro server novinky.cz mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. "Z prvotních šetření lze cizí zavinění vyloučit," řekla pak pro ČTK Prunerová k tomu, zda spáchal sebevraždu. Vyšetřování okolností případu však dále pokračuje. Prunerová doplnila, že muž zemřel po 08:00 ráno.

Stíhání bude logicky zastaveno

Muže zadržela policie minulý týden ve středu, kdy se po několikaměsíčním pátrání našly v pražské Troji ostatky dívky. Obvodní soud pro Prahu 8 poté vyhověl návrhu státní zástupkyně a poslal Tomka do vazby. Podle soudce Petra Nováka byla vazba uvalena kvůli hrozbě, že by se muž pokusil uprchnout nebo by opakoval trestnou činnost, pro niž je stíhán. Tomek byl obviněn z trestných činů vraždy, znásilnění a krádeže vloupáním.

Podle mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové bude trestní stíhání Otakara Tomka zastaveno, protože podle trestního řádu není možné vést trestní stíhání zemřelého. „Expertízy, které byly v tomto případě zadány, budou v co nejkratším možném termínu dokončeny," uvedla pro Novinky.cz v této souvislosti Zenklová.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…