Kalouskovo horlení o pokoře je jako lekce z demokracie od Kaddáfího

25.03.2011 10:27

Nad vystoupením ministra financí Miroslava Kalouska, v němž na parlamentní půdě obvinil šéfa resortu obrany Alexandra Vondru z nedostatku pokory a pokání, se pozazastuje Petr Holec v komentáři pro Reflex.cz. Podle něj totiž v politice za sebou málokdo táhne takové opovržení k pokoře a pokání jako právě Kalousek.

Kalouskovo horlení o pokoře je jako lekce z demokracie od Kaddáfího

Autor komentáře žil až dosud v přesvědčení, že Miroslav Kalousek nevěří tomu, co říká, a jen si z nás utahuje. Po jeho plamenném projevu na adresu Alexandra Vondry se ale bojí, že ministr financí, jehož nikdo nikdy nepodezříval z přílišné poctivosti, svým slovům uvěřil. „Není nic nebezpečnějšího," poznamenává Petr Holec v komentáři pro Reflex.cz.

„Vidět a slyšet někoho jako on, jak v Parlamentu pateticky horlí o pokání a pokoře a vyzývá ministra z jiné strany k rezignaci, aniž by se aspoň trochu styděl, je jako poslouchat na lekci z demokracie od Muammara Kaddáfího, jen bez plukovníkova lehce vykolejeného charismatu a mladých sestřiček," podivuje se komentátor.

Nakazovat premiérovi, koho vyhodit, není pro Kalouska nic divného

Zároveň poukazuje na to, že málokdo v politice za sebou táhne takové opovržení k pokání a pokoře jako právě Kalousek. „Vzpomínáte ještě na jeho pohádkové působení na ministerstvu obrany, shodou okolností stejném ministerstvu, které teď vede nešťastný Vondra? Vondrova taškařice s experty na trochu dražší mikrofony z ProMoPro, jíž tímto samozřejmě nijak neomlouvám, je vedle všech Kalouskových kousků v podstatě lilie," míní Holec.

Kalouska chápe, že poté, co se z politika, co pouští našim daním bezstarostně žilou, přetvořil na politika, jenž bedlivě střeží každou naši korunu, mu už nestačí být jen ministrem financí: lidé mu ve volbách dali necelých sedmnáct procent, takže se tajně cítí i jako premiér. „Snad proto nevidí nic divného na tom nakazovat premiérovi, kterého ministra má vyhodit - navíc z jeho vlastní strany," podotýká komentátor.

Také Nečas by mohl vyzývat k pokoře, nebo i k návratu do Bechyně

A v návaznosti na počínání ministra financí nabízí předsedovi vlády radu. „Možná by měl Petr Nečas po návratu z Bruselu rovnou zamířit k parlamentnímu mikrofonu, trochu zatřást bradou, sám sebe utopit ve falešném patosu a vyzvat Kalouska, aby se přihlásil k vlastní pokoře a pokání a vrátil se do Bechyně. Jde přece o čest, nebo ne?" ptá se Holec.

K věci:

Tlak na Vondru má zakrýt další kauzy, děsí se politoložka Dvořáková 

Sobotka z ODS: Nechte Vondru být. Je to hon na čarodějnice 

Tato vláda je potřeba, zvolala ODS. Sněmovna bouchla smíchy 

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…