Bárta ke kandidatuře na šéfa VV: Proberu to s Kateřinou a pak se rozhodnu

26.03.2011 10:30

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) uvažuje o své kandidatuře na post šéfa této strany již delší dobu. Jak se ohledně ní ale nakonec rozhodne, napoví až jeho víkendový rozhovor s manželkou.

Bárta ke kandidatuře na šéfa VV: Proberu to s Kateřinou a pak se rozhodnu

Nejen, že Věci veřejné neví, kdo bude jejich budoucím předsedou, zatím není ani jasné ani to, kdo se o tuto funkci bude ucházet.

Jedním z možných kandidátů na šéfa této nejmenší vládní strany by ale mohl být i ministr dopravy Vít Bárta. Ten se však zatím k celé věci staví dosti vyhýbavě.

Bárta vrací úder. A Rath se nestačí divit

Podporu má. Teď je na řadu manželský rozhovor

"Dnes umím říci jen to, že jsem vděčný za podporu, kterou dostávám, že za posledních několik dnů velmi intenzivně sleduji mnoho nových úkazů a že jsem se rozhodl, že si s manželkou (Kateřinou Klasnovou) o té věci o víkendu popovídám a pak se rozhodnu," uvedl Bárta na přímý dotaz deníku Právo, zda se o post šéfa Véček bude ucházet.

Volil bych Johna, přiznal Bárta

Nad sdělením Klasnové, že by ve volbě o funkci předsedy Věci veřejných podpořila jejich současného šéfa Radka Johna, ale Bárta nevidí nic špatného. "Myslím si, že to není překvapující, protože já bych také volil Radka Johna," uvedl pro list.

Pokud by však sám na post lídra strany nakonec kandidoval a volbu by nevyhrál, o svoji budoucnost strach nemá. Na dotaz, zda by poté v rámci VV politicky neoslabil, odpověděl Bárta jednoznačně. "V žádném případě s vámi vaši úvahu nesdílím," ohradil se pro deník Právo.

Více čtěte:

  • Tyranu Bártovi prý uteče 11 poslanců. Zatím bezejmenných
  • Jeden z nejvlivnějších véčkařů hrozí odchodem. Kvůli Bártovi?
  • Foto: Hans Štembera 

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    migrační pakt

    Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

    16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

    „Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…