Krejčíř zřejmě opravdu vraždil

27.03.2011 16:13

O podezření, že podnikatel Radovan Krejčíř zastřelil majitele striptýzových barů, se hovoří již delší dobu. Nyní se ale objevily nové informace, které tuto tezi potvrzují.

Krejčíř zřejmě opravdu vraždil

Radovan Krejčíř, který je od pátku v jihoafrické vazbě kvůli obvinění z pojišťovacích podvodů, je podle policie také hlavním podezřelým z vraždy majitele sítě striptýzových klubů Emmanuela "Lollyho" Jacksona. Informaci přinesla s odvoláním na deník City Press agentura Mediafax.


Vrah střelami nešetřil

Jackson byl zastřelen v květnu 2010, vrah ho střelil patnáctkrát. Jihoafrická média od té doby pravidelně spekulovala, že Jacksona dal odstranit právě Krejčíř, aby mu zabránil ve výpovědích o jejich nelegálních obchodech.

City Press v současnosti ale nyní přišel s informacemi, které tuto teorii potvrzují. Jackson se měl stát hlavním svědkem proti Krejčířovi v případu praní špinavých peněz. Mělo jít o částku přes 10 milionů randů (v přepočtu 25,5 milionu korun).

Zprávy o tom, že Jackson chce českého podnikatele „prásknout“, se ale údajně dostaly přes některé podplacené policisty až ke Krejčířovi. Ten pak měl na majitele striptýzových barů poslat svého známého - Georgianose Louku, který vystupoval pod falešným jménem George Smith.

 
Krejčíř: Jsou to fámy

Po vraždě měl Louka utéct na Kypr. Některá jihoafrická média ale podle agentury naznačovala, že Louky alias Smithe se Krejčíř po vraždě zbavil. "Jdou fámy, že jsem ho zabil, že jsem ho poslal do přehrady Vaal. Není to pravda," komentoval to na podzim 2010 Krejčíř.

Krejčíř se v pátek 25. března 2011 v časných ranních hodinách vzdal do rukou jihoafrické policie. Zatím čelí ale jen obvinění z pojišťovacích podvodů. Před soud předstoupí v pondělí 28. března.

 

 

Čtěte:

Krejčíř se snažil obelhat Klause

Krejčíř: Budu-li vydán do Česka, zabijí mě tam

 

Foto: seychellesweekly.com 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…