Véčka se nerozpadají, uklidnila Klasnová

27.03.2011 18:58

Rozkol nejmenší vládní straně prý nehrozí. A to i přesto, že její členové mají mnohdy velmi odlišné názory. Podle poslankyně VV Kateřiny Klasnové to ale není na škodu.

Véčka se nerozpadají, uklidnila Klasnová

V poslední době to vře nejen uvnitř vládní koalice, ale nepokoje zmítají i jednotlivými jejími stranami. Hovoří se o nich například v souvislosti s nejmenší vládní stranou, Věcmi veřejnými. Za vnitropartijní  roztržky prý může moci i autoritativní přístup ministra dopravy Vít Bárta (VV).

Vítek je silná osobnost, hájí muže Klasnová 

To nevyvrátila ani jeho manželka, poslankyně VV Kateřina Klasnová. „Vítek Bárta je silná osobnost, je ekonomickým ministrem a týkají se ho různá vyjednávání o reformách. Každý má možnost se vyjádřit na poslaneckém klubu a záleží na něm, kolik času si tam vyboxuje. Přes média to řešit nechci, je třeba si sednout a věci si vyříkat," uvedla vyhýbavě v rozhovoru pro online deník Blesk.cz.


Obavy o případné rozdrobení či rozpad strany ale nemá. „Myslím, že je to částečně novinářská kachna a částečně zrcadlení nespokojenosti části poslanců. Ale že by to dospělo tak daleko, aby odcházeli, to ne," míní Klasnová, která vyloučila i odchod politiků VV do ODS, o němž se spekulovalo. Podle poslankyně totiž nejsou různé názorové proudy, jež se z Věcí veřejných ozývají, problémem.

Zase ten Vondra... 

Tím však bezpochyby je kauza, která zmítá celou vládou, tedy aféra kolem předražené zakázky pro firmu ProMoPro a ministra obrany Alexandra Vondry (ODS). "Se zveřejňováním nových faktů roste tlak i na vyvození politické odpovědnosti a já čekám, že nějaká skutečně vyvozena bude," komentovala aféru Klasnová.


Ta si v rozhovoru postěžovala ale také na stravování politiků. Zejména na sněmovní restauraci. Stravovat se v ní sice poslanci mohou velmi levně, kvalita jídla tomu prý ale odpovídá.

„Ony některé ty restaurace tak trošku připomínají Labskou boudu v sedmdesátých letech. Stravuji se tam opravdu, jen když není zbytí, když hodně pospíchám. Cena jídel tam odpovídá výkonu, co bych vám povídala. Je tam ještě hodně socialistický duch," posteskla si mladá politička.

Více čtěte:

Klasnová neměla daleko k pláči. Neporadila si s mazáky. Ti se smáli 

Dostala dva vozy. Z mých řidičů budou kostry, nechápe Klasnová 

 

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…