Heger je jedním z lékařů roku. Ocenila jej Unie pacientů

28.03.2011 6:35

Pacienti si váží toho, že ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) ustál tlak protestujících lékařů. Díky tomu dostal i cenu.

Heger je jedním z lékařů roku. Ocenila jej Unie pacientů

Ač byl ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v uplynulých měsících často kritizován, nyní  obdržel zvláštní ocenění Unie pacientů ČR. Podle serveru iDNES.cz jej prý dostal hlavně za  svůj přístup během protestní akce Děkujeme, odcházíme. Ministr získal cenu od odborné poroty v rámci ankety Lékař roku.  


Heger řešil a vyřešil

Odborníci míní, že byl Heger oceněný "zejména za postoj a následné vyřešení velice komplikované situace v souvislosti s protestní akcí Lékařského odborového klubu". O ministrově ocenění informoval předseda Unie pacientů Jiří Hlaveš.

V hlasování více než 70 tisíc pacientů se vítězi třetího ročníku ankety Lékař roku stali Magda Halamová (kategorie Praktický lékař), Marek Miškej (Lékař u lůžka) a Lubomír Zelenka (Lékař specialista). Výsledky byly vyhlášeny na Nové scéně pražského národního divadla. 

Kromě Hegera uspěl v odborné anketě třeba také přednosta oční kliniky Gemini Pavel Stodůlka, který dostal Jeseniovu cenu za největší přínos pro pokrok v medicíně. 

Více čtěte:

Heger se nesloží a vydrží, věří psycholog. Julínek trpí dodnes  

Jak přišel krach: Heger nabídl peníze, lékaři ruskou ruletu 

Lékaři nejsou pokrývači, snad vědí, co je to dát výpověď, říká specialistka 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…