Dvořák v dopravním podniku posiluje. Bude i šéfem představenstva

27.03.2011 20:33

Pochybný výlet lobbistů do Dubaje se šéfovi dopravního podniku Martinu Dvořákovi, který se jej také účastnil, nevymstil. Naopak.

Dvořák v dopravním podniku posiluje. Bude i šéfem představenstva

Kromě funkce ředitele dostane Martin Dvořák v dopravním podniku totiž i post šéfa představenstva.


Serveru Aktuálně.cz tuto informaci potvrdili zástupci pražské koalice na pražské radnici. Praha je přitom stoprocentním vlastníkem společnosti. Její radní nyní připravují změny ve vedení všech firem, ve kterých má město majetkový podíl.

Opoziční kritika


Dvořáka přitom kritizovali zástupci opozice poté, co tentýž server upozornil na jeho výlet s vlivnými podnikateli a lobbisty na golfový turnaj do Dubaje.

Rozhodnutí o Dvořákovi mělo padnout už na úterním zasedání městské rady. Občanští demokraté si ale ještě vyžádali čas na konečný verdikt

Oficiální vs neoficiální důvody

"ODS chce materiál o změnách ve statutárních orgánech probrat ještě na úterním jednání klubu. Rozhodnutí se odkládá na další týden," vysvětlila oficiálně strana.

Radní ale podle informací Aktuálně.cz se změnami na lukrativních postech čekají  na rozhodnutí Ústavního soudu, který rozhoduje o možném opakování voleb v Praze.

Pokud by k němu došlo, mandát současných zastupitelů by byl neplatný. Jejich možná účast ve statutárních orgánech městských firem, stejně jako jejich rozhodování, by mohlo být zpochybněno.

Za všechno může Dubaj?

V metropoli opoziční TOP 09 upozornila, že Dvořákova cesta by mohla mít vliv na to, kdo získá v budoucnu lukrativní zakázky, které podnik plánuje. Na víkendový pobyt v Dubaji si kromě Dvořáka a poslance ODS Pavla Suchánka totiž zajel rovněž Tomáš Krsek, ředitel plzeňské Škody Transportation, která pražskému dopravnímu podniku dodává tramvaje, nebo právník Jiří Brož, jehož právní kancelář pro dopravní podnik připravovala některé tendry. Nechyběli Martin Roman (ČEZ) a Petr Žaluda (České dráhy) či vlivný pražský podnikatel Roman Janoušek.

Více čtěte: 

 

Rýsuje se další Toskánsko? Roman a další se rekreovali v Dubaji 

Toskánsko? S tím nemám problém, odmítá Rathovu kritiku Urban

Topolánek varuje: Přijde další Toskánsko 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…