Komentátor Práva: Vláda připomíná perský trh

28.03.2011 9:23

Způsob fungování současné české vlády připomíná perský trh. Tak se vyjádřil ve svém komentáři Alexandr Mitrofanov. Demonstrativně odchází, aby se vzápětí zase vrátila. A dodává - nevládne ještěn ani rok, ale už křičí, vyhrožuje, lomí rukama. Ve srovnání s perským trhem má však podstatně větší obecenstvo.

Komentátor Práva: Vláda připomíná perský trh

Alexandr Mitrofanov poukazuje i další souvislosti, jež se dají najít mezi působením české vlády a situací, která je známá cestovatelům z perských trhů. Uvádí, že teatrální bušení v prsa, procítěné řeči a výzvy pronášené přidušeným hlasem jakoby pod náporem emocí, přenesli vládní politici přímo do sněmovny. "Je to totiž záruka, že všechno bude opakovaně v televizi," píše komentátor Práva.

Připomíná však také to, že na perském trhu trvá smlouvání se všemi divadelními atributy pouze do chvíle, kdy je zpečetěna dohoda o ceně. Pak ztrácejí partneři o sebe zájem a jdou si za svým. Bazary jsou však také místem, kde často vznikají masové rvačky a dokonce vážné nepokoje. To, když na sebe narazí dva zájmy, které nelze sladit.

Komentář, v kterém se snaží Mitrofanov najít odpověď na otázku, zda máme ve vládě ještě vůbec koalici, když jedna strana ze tří odmítá vpustit místopředsedu hlavního strategického partnera a ministra obrany na důvěrná jednání vládních partají, také uvádí, že možná tedy koalici stále máme - ale že už skoro vymřela.

Více: Ani Schwarzenberg už Vondru na jednání K9 nechce

"Soudím, že věrohodnost jakýchkoli reforem vzešlých z tohoto uvedeného "perského trhu" padá k bodu mrazu. Užaslí diváci však z tohoto kusu utéct nemohou - volby jsou totiž zatím daleko," uzavírá své zamyšlení komentátor deníku Právo.

Čtěte také:
Mitrofanov: Vývoj v Praze bude mít vliv hlavně na ČSSD
Vláda dělá reformu z blbosti. Senior Zeman ohrožoval Jílkovou holí

Vláda se chová jako Alibaba a 40 loupežníků, bouří odborový boss

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…