Vondra: Nemyslím, že mne bude výkonná rada někam tlačit

28.03.2011 9:34

Ministr obrany Alexandr Vondra řekl v rozhovoru pro Radiožurnál, že stále nevidí důvod ke své rezignaci. Také je přesvědčen o tom, že nikdo nebude na jeho odchod tlačit. Vyplývá to prý i z toho, že s premiérem Nečasem hovoří každý den a nemá pocit, že by na něj nějak naléhal.

Vondra: Nemyslím, že mne bude výkonná rada někam tlačit

Opozice i TOP 09 vyzývají výkonnou radu ODS, která se dnes bude zabývat případem ProMoPro, aby navrhla Vondrovu rezignaci, I další partner ODS ve vládě - strana Věci veřejné - ale požaduje po Vondrovi a celé ODS vyvození zodpovědnosti.

„ODS si rozhodně musí v takové věci poradit, když je vystavena tlakům," předjímá Vondra jednání výkonné rady v Ranním interview Radiožurnálu. „Koneckonců nejsem ve vládě ze svého rozmaru, ale proto, že mě tam pozval předseda vlády a zároveň předseda ODS."

„Nemyslím si, že by mě měl někdo k něčemu tlačit, jsem člověk, který ví, co je to pobyt v politice. Je to pobyt na větrné hůrce a já se umím také rozhodnout sám. Znovu ale opakuji, že nevidím důvod, proč odstupovat. Chci svoji misi na ministerstvu obrany dokončit, byl jsem o to požádán a vzal jsem to jako úkol," trvá Vondra na svém.

Dostává podpůrné e-maily

Vondrovi prý drží palce nemálo politiků, zaznamenal prý od nich nezvyklou vlnu solidarity.  

„V posledních dnech jsem dostal tolik podpůrných e-mailů jako nikdy v životě, a to jsem byl mnohokrát v životě vystaven různým atakům a nepříjemným situacím. Neumím měřit důvěru a podporu matematicky, ale z mnoha stran mi byla vyslovena natolik, že mne to až dojalo," zmínil dále pro rozhlas.

Také vysvětlil, že v rámci vyšetřování kauzy Promopro ještě nebyl podat vysvětlení na policii. „Ale až k tomu budu vyzván, půjdu ho podat," ujistil.

SLEDUJEME téma kauza Vondra
Klausovská revue: Vondro, neodstupuj. Nejsou žádné důkazy

S premiérem Petrem Nečasem prý hovoří často. „Já mluvím s premiérem Nečasem každý den a rozhodně není na mně, abych říkal průběh naší konverzace. Není na mně, abych tady říkal něco za premiéra....Nepochybně ale jednáme ve vzájemné spolupráci," doplnil.

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…