Koaliční devítka se bude znovu přít o Vondru

29.03.2011 6:56

Lídři stran vládní koalice se budou v úterý zabývat sporem okolo ministra obrany Alexandra Vondry (ODS). Jejich jednání ve formátu K9 má být oficiálně věnováno reformě zdravotnictví. Začátek je naplánován na 16:30.

Koaliční devítka se bude znovu přít o Vondru

Stranické špičky obou menších koaličních partnerů ale otázku ministrovy politické odpovědnosti za předražené zakázky v době českého předsednictví EU spát nenechají. Oba menší partneři ODS nechtějí, aby se jednání K9 Vondra účastnil, občanští demokraté i premiér Petr Nečas jej podpořili.

Vondra místo poplatků

Vondrova kauza zastínila jednání vládních politiků o zdravotnické reformě už minulý týden. Tehdy se strany dohodly, že nezavedou poplatky nad rámec koaliční dohody.

Ve zdravotnictví bude příští rok chybět deset miliard korun, které podle názoru ministerstva zdravotnictví nepůjde najít jen úsporami. Diskuse se dnes tedy bude točit právě okolo toho, jak výpadek pokrýt.

Podle koaliční smlouvy se poplatek za položku na receptu nahradí poplatkem za celý recept, zpoplatní se návštěva u specialisty bez doporučení praktika a v nemocnici se platba zvýší z 60 korun za den na nejméně stovku.

Foto: Zbyněk Pecák

SLEDUJEME kauzu Vondra

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…