ČSSD řešila Březinovu kauzu. Verdikt ale nepadl

30.03.2011 13:58

AKTUALIZOVÁNO Poté, co byl Karel Březina policií obviněn, vyvolala jeho kauza ohlas napříč pražskou politickou scénou. Ta se jeho jménem zabývala i na středečních jednání.

ČSSD řešila Březinovu kauzu. Verdikt ale nepadl

Kauzu sociálnědemokratického náměstka primátora Karla Březiny tak ve středu ráno řešilo i grémium sociální demokracie. Březina nyní čelí obvinění, které proti němu vznesla pražská policie.

Vedení ČSSD ale  na jednání nepřijalo žádné rozhodnutí. Verdikt odložilo do doby, než bude vyřešena Březinova stížnost proti stíhání. Špičky sociální demokracie také vzaly na vědomí Březinovu informaci k případu.

Tajnůstkář Dienstbier

„Věnovali jsme se případu Karla Březiny," řekl ve středu na dotaz deníku Právo místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier. Podrobnosti nechtěl prozradit, členové nejužšího vedení soc. dem. se totiž dohodli na mlčení.

Podle informací Práva se přitom jednání politického grémia ČSSD v Lidovém domě zúčastnil i Březina, který byl špičkám strany podat informaci o své případu. Pražská policie Březinu obvinila v minulých dnech.

Březina se hájí

„Jedná se o záležitosti mého působení za stát a věřitele ve dvou akciových společnostech v minulosti, kdy mám jasné právní názory, že jsem nepochybil. Respektive moje jednání bylo v souladu se zákonem, o čemž jsem již v minulosti několikrát veřejně hovořil," uvedl v úterý Březina.

Ve středu má o Březinově obvinění jednat také pražská koalice ODS a ČSSD. „Pan náměstek Březina nám předložil právní rozbory, které říkají, že se nedopustil žádné nepravosti. Vzhledem k tomu, že nebyla způsobena žádná škoda a dostali jsme toto ujištění, je pro nás v tuto chvíli dostatečné vyčkat na došetření celé věci," řekl deníku předseda pražských občanských demokratů Boris Šťastný.

Více čtěte:

Březina nezákonně zasedá v dozorčích radách pražských společností

Foto: cssd.cz

reklama

autor: jas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…