ODS utratila za volby půl miliardy. Skončila v mínusu

01.04.2011 6:24

Občanští demokraté odkryli stejně jako další strany své příjmy a výdaje za uplynulý rok. Jejich kasa skončila ve ztrátě.

ODS utratila za volby půl miliardy. Skončila v mínusu

Občanští demokraté vydali loni na volby 541,6 milionu korun. Nejsilnější parlamentní strana ČSSD přiznala poloviční sumu, a to 270,2 milionu korun. Občanští demokraté navíc vykázali za loňský rok ztrátu 222,2 milionu. Sociální demokracie pouze zhruba čtvrtinu této části.

ČSSD má ale 325 milionů dluh vůči akciové společnosti Cíl, kterou však vlastní. ODS měla ke konci roku údajně půjčky a úvěry za 80,4 milionu korun. Vyplývá to z finanční zprávy sociální demokracie pro sněmovnu a z tiskové zprávy ODS. 

Občanští demokraté vykázali celkové příjmy 612,9 milionu a výdaje 752,7 milionu korun. Příjmy ČSSD činily více, tedy 718,2 milionu. Její výdaje pak 459,8 milionu korun. 

Stát byl ke straně štědrý

ODS loni obdržela celkem 258,6 milionu korun od státu. Členské příspěvky tvořily příjem 15,8 milionu a dary 232,9 milionu. ČSSD dostala od státu celkem 284,6 milionu korun. Na členských příspěvcích vyinkasovala 23,3 milionu a na darech dostala 65,9 milionu korun. 

Na svůj provoz ODS vynaložila 133,2 milionu korun, dalších 70,3 milionu dala na mzdy. Provoz ČSSD vyšel na 104,8 milionu a mzdové náklady tvořily dalších 84,3 milionu korun. 

Občanští demokraté uvedli, že za centrální kampaň před volbami do sněmovny utratili 213 milionů a 64 milionů je stála ústřední propagace před senátními a komunálními volbami. Zbytek peněz vydaly regionální organizace. Z celkové ztráty tvoří 143 milionů korun ztráta hlavní kanceláře, zbytek připadá na regionální a oblastní sdružení. 

Více čtěte:

ČSSD loni skončila ve ztrátě. Za volby vydala stamiliony

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …