Bělobrádek se opřel do redaktora. Kalousek bude vždy lidovec?

31.03.2011 22:06

Podle šéfa lidovců je snaha některých médií spojovat přes Miroslava Kalouska tuto stranu s kauzou ProMoPro zcela scestná.

Bělobrádek se opřel do redaktora. Kalousek bude vždy lidovec?

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se kvůli tomu vydal na verbální tažení proti redaktoru Lidových novin Danielu Kaiserovi. Vadí mu zejména jeho úterní sloupek, který podle něho brání ministra obrany Alexandra Vondru. A to způsobem, který se Bělobrádkovi nezamlouvá.

Psali jsme:
Bylo to jinak. Vondra nepodrazil, sliboval za něj prý Nečas 
Vondra si vychutnává Kalouska. Zákonem a slovy o gaunerech
Sledujeme téma Kauza Vondra

Zvláštní Kaiserova zbraň 

Kaiser totiž podle jeho vyjádření taktéž pro Lidové noviny zvolil jako svou zbraň, jíž Vondru brání úvahu, že se Miroslav Kalousek zbavil Martina Bartáka proto, aby si "uvolnil ruce pro další protivondrovskou zteč."

Novinář podle něho prý současný stav přirovnal k „postupu KDU-ČSL, jež se v roce 1997 zřekla podezřelých peněz z vlastní kasy těsně předtím, než vyzvala Václava Klause k rezignaci. Může být náhoda, že Kalousek používá stejného lobbistu jako tehdy Josef Lux."

Kaiser jen nudně argumentuje, soudí šéf lidovců

Jeho argumentaci ale Bělobrádek považuje za nudná fakta. "Škoda, že si pan redaktor Kaiser před psaním neosvěžil paměť trochou studia. Zjistil by, že k rezignaci tehdy premiéra Klause vyzvali jeho spolustraníci Ivan Pilip s Janem Rumlem a KDU-ČSL poté opustila vládu, kterýžto krok jako možnost anoncovala už pár měsíců," apeloval na novinářovy znalosti politik.

Celá reakce Bělobrádka

V jeho dehonestaci šel ale ještě dál. "Ale proč se nudit fakty, když mohu vytvořit konstrukci o tom, že když tehdy na kampani KDU-ČSL pracoval Miroslavu Kalouskovi dodnes blízký Michal Kuzmiak, stopa vede k lidovcům," kritizuje Kaisera Bělobrádek. Ten připomněl, že Kalousek už dlouhou dobu lidovcem není. Nechápe tak spojitost lidovců a kauzy ProMoPro, která podle něho z textu plyne.

Kalousek forever?

Mohl svůj text nazvat třeba Jednou Kalousek, pořád Kalousek. "Jenže proč riskovat nelibost mocného ministra, když stačí použít starou fintu s názorovým stereotypem nebo, chcete-li, s principem kolektivní viny," uzavřel Bělobrádek s tím, že i po válce se říkalo jednou Němec vždycky Němec...

Více:
Nejhloupější moderátor ČT se ptal na Orlík. Šéf KDU odolal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…