...a pak už jen pozitiva a sociální jistoty, "básnil" Kohout o reformě

01.04.2011 13:28

Podle ekonoma Pavla Kohouta přinese daňová reforma růžovou budoucnost. Nastínil to na brífinku VV. Ty ale řadu návrhů ministerstva kritizovaly. Hlavně co se daňových (ne)výhod týče.

...a pak už jen pozitiva a sociální jistoty, "básnil" Kohout o reformě

Ač jsou Věci veřejné vládní stranou, s řadou návrhů, které kabinet předkládá co se daňových změn týče, nesouhlasí.

Babák: S Kalouskem nesouhlasíme

"Nesouhlasíme s pouhým zavedením slevy na dani tak, jak to předkládá ministerstvo financí, zdá se nám to komplikované," uvedl na pátečním brífinku k problematice daňových změn poslanec Vévéček Michal Babák.

SLEDUJEME téma DPH  a důchodová reforma

Ten na konferenci vyjádřil i další rozpory s resortem Miroslava Kalouska (TOP 09). "Na rozdíl od ministerstva financí bychom chtěli ponechat zvýhodnění hypoték, úrok, který by bylo možné dát do nákladů," uvedl na tiskové konferenci. Dodal také, že do budoucna podpoří také daňové zvýhodnění zdravotně postižených.

Hypotéky jsou alfa a omega trhu, míní Bárta

Také ministr dopravy Vít Bárta (VV), který jinak celou konferenci moderoval, si přihřál svou hypoteční polívčičku. "Hypotéky jsou zásadní stimulací stavitelství a trhu v ČR," uvedl na obranu jejich daňového zvýhodnění.

Daňovou reformu v podobě, o níž mluví Věci veřejné, podpořil také člen Národní ekonomické rady vlády Pavel Kohout.

"Není to reforma, ale dílčí úprava tak, aby nedošlo k drastickým změnám. Zjednodušení, zlepšení elektronické komunikace občanů se státem, sníží se časová náročnost, zvýší se pohodlí, samé výhody a sociální jistoty," použil Kohout ke shrnutí cílů reformy jednu z replik z legendární série o "básnících".

Více čtěte:

Kalouska jsem zbytečně vystrašil, přiznal Babák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…