Drobil se možná vrátí do vlády, připustil Nečas

01.04.2011 15:59

Pokud se prokáže, že exministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS) nebyl odpovědný za skandál na SFŽP, mohl by se podle premiéra Petra Nečase (ODS) vrátit do vlády.

Drobil se možná vrátí do vlády, připustil Nečas

Šéf vlády Petr Nečas (ODS) připustil, že by se do vlády mohl vrátit exministr životního prostředí a jeho spolustraník Pavel Drobil. Ten rezignoval v prosinci kvůli aféře na Státním fondu životního prostředí.

Podmínkou jeho návratu do kabinetu je, aby policie odložila případ, v němž prověřuje podezření, že za manipulací s veřejnými zakázkami zodpovídal právě Drobil.

SLEDOVALI jsme kauzu Drobil

"Bude záležet na výsledcích šetření i na tom, jak Pavel Drobil obhájí své kroky, očistí své jméno před veřejností," uvedl premiér v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

"Pokud se prokáže, že Pavel Drobil nic neudělal a nepochybil, neměl by být nadále penalizován. Obecně platí, že na nikoho, kdo se očistil, se nemá pohlížet jako na člověka, který nese politický cejch," doplnil.

Premiér zatím ale neupřesnil, jak by se případný návrat Pavla Drobila do kabinetu odehrál. Neprozradil ani, jakého postu ve vládě by se ujal. Exministr by Nečasovu nabídku pravděpodobně přijal. "Pokud to pan premiér řekl, tak si jeho slov nesmírně vážím," komentoval stručně pro Aktuálně.cz.

Více čtěte:

Kauza Drobil, nebo kauza Michálek? Víme, jak to tenkrát bylo

reklama

autor: jas

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …