Primátor Liberce poprvé připustil rezignaci

01.04.2011 16:30

Ač se liberecký primátor Jan Korytář rezignaci bránil, v pátek připustil, že by svoji funkci mohl opustit.

Primátor Liberce poprvé připustil rezignaci

Pokud se primátoru Liberce Janu Korytářovi (Změna pro Liberec) nepodaří získat podporu pros vé další pokračování ve funkci, odstoupí. Tuto možnost nastínil na páteční tiskové konferenc.

„Nejzazší termín pro opakované svolání zastupitelstva je 16. dubna. Na jednání zastupitelstva se pravděpodobně bude rozhodovat o další podobě vedení města a do té doby se jistě uskuteční i řada dalších jednání," informoval podle agentury Mediafax mluvčí města Martin Čáslavka.

ODS z kola ven

Korytář na tiskové konferenci uvedl, že o případné koalici je ochoten jednat se všemi stranami v zastupitelstvu kromě ODS.

Zastupitelé se o Korytářovo odvolání a také odchod jeho dvou kolegů snažili už v noci na pátek. Jejich snaha ale skončila neúspěchem.

Přestože předseda klubu ČSSD Martin Sepp navrhl jednat o odvolání krátce po zahájení schůze v 15.00, na program se tento bod dostal až před půlnoci a nakonec se jím zastupitelé vůbec nezabývali.

Kromě ČSSD se k návrhu připojily i další koaliční kluby. Náměstkyně Zuzana Kocumová z Unie pro sport a zdraví ale uvedla, že s odvoláním primátora nesouhlasí. Proto prý nemůže být návrh vydáván za návrh klubu zastupitelů tohoto hnutí.

Korytář to označil za věcnou chybu a doporučil navrhovatelům, aby si ho na příště připravili lépe. Přešel k dalšímu bodu jednání a všem protestujícím postupně odebral slovo. Většina zastupitelé ze sálu odešla před jednou hodinou v noci a Korytář schůzi ukončil.

Další zprávy z Liberce čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …